Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Usodni torek: demokracija ali fašizem?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Bogomir1 sporočil: 127
[Glavni forum] Tema: Usodni torek: demokracija ali fašizem?
[#3050814] 03.11.24 15:19 · odgovor na: najobj (#3050806)
Odgovori   +    4
[najobj]
> [Bogomir1]
> > [najobj]
> > > [Bogomir1]
> > > > [najobj]
> > > >
> > > > ... ja, ker je boljše biti brez, kot pa biti odvisen ... eh, jebiga ...
> > > >
> > P.S.: na tvojem mestu bi se vprašal, kdo je z "demokratično" propagando v resnici zaslepljen ...

... holy shit ! ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, je šef nemškega kemijskega giganta BASF Martin Brudermüller www.spiegel.de/wirts...d34fef864b v resnici zasvojen Putinov aktivist, ki nima pojma, ko pravi oziroma je že leta 2022 napovedal "Zerstörung der »gesamten Volkswirtschaft« Öl und Gas sind zentral für die Chemieindustrie. Sollte ihre Einfuhr aus Russland gestoppt werden, prophezeit BASF-Chef Martin Brudermüller die »schwerste Krise seit Ende des Zweiten Weltkriegs«.", tako da so Nemci danes - ne zgolj gospodarstvo, ampak od gospodarstva odvisna celotna družba - v kurcu (predvsem) zaradi samomorilskih sankcij proti Rusom, ko so njihove na več kot pol stoletja trajajoči poceni ruski energiji postavljene domine začele padat ... eh, jebiga ...

Rusija je zaradi vojne obubožana in pisanje ruskih študentov na nekem anonimnem forumu pač ni kaj dosti vredno
Res je škoda, da ruski vladajoči krogi z vojno uničujejo svojo državo. Namesto tega bi jo lahko skladno in v miru razvijali. Kaže pa, da so imeli prevelik apetit in visoko letečo samopredstavo. »Zahod« jih ni življenjsko ogrožal. To predstavo so si verjetno zgradili, ker so potrebovali zunanjega sovražnika, kar je značilno za take režime. Z vojno pa so pokazali kaj dejansko so.

Ko poslušam g. Grimsa imam vedno občutek, da ima čir na želodcu. Jaz ga nimam.

Kakor vedno bistvo mojih odgovorov nočeš razumet in jih sprevračaš na vse mogoče načine. Martin Brudermüller je poslovnež in ima v okviru svojih kompetenc prav. Čeprav Nemčija sedaj bolje premaguje težavo od napovedi, bi država morala prej spregledati strateško nevarnost vsake prevelike enostranske odvisnosti in le to primerno omejiti.

Tvoji odgovori so v nekaterih delih težko razumljivi. Če sem prav dojel, praviš, da si študent. Hmm, moraš biti pa precej star študent