Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Cena denarja ne more rešiti evropskih podjetij
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3050030] 18.10.24 16:46 · odgovor na: (# 3050022)
[]No, jaz menim, da v sedanjih razmerah zmoremo veliko več in lahko koristneje uporabimo kadrovski potencial in kapitalsko energijo, ki jo imamo, - če omejimo bolezenska stanja v naši družbi, četudi sprejmemo zunanja »stanja z vsemi kocinami vred«.
polivanje z denarjem je vse to:
- raj za ribarjenje v kalnem
- kupovanje casa - dajanje manevrskega prostora drugim druzbenim procesom
- priloznost za razvoj necesa novega (zaradi znizane cene nekaj poskusiti)
- priloznost za razvoj divjih kolicin neumnosti (isti razlog)
... vse to je hkrati. nic od tega ni ali ali. in to pac sprejmemo z vsemi kocinami vred ali pa ne. razen ce tkoaltko nimamo monetarne suverenosti. (ampak tudi potem imamo se vedno fiskalno, dokler ta znese.)
Ne verjamem v brezosebne razredne kvalifikacije. Tudi ideološke klasifikacije me ne prepričujejo več. Povsod vidim ljudi, posameznike, stopnjo njihove integritete, znanje in njihovo odgovornost do lastne družine in družbe v kateri živijo.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3050030
Strani: 1
[#3050033] 18.10.24 17:32 · odgovor na: (# 3050030)
[Bogomir1]ok... ce ne drugega, je za tvoje pocutje dobro, da imas tako pozitivno prepricanje. jaz se bolj ukvarjam s tem, kolko so pravzaprav ljudje v sestevku pametnejsi od kvasovk ;)
No, jaz menim, da v sedanjih razmerah zmoremo veliko več in lahko koristneje uporabimo kadrovski potencial in kapitalsko energijo, ki jo imamo
Ne verjamem v brezosebne razredne kvalifikacije. Tudi ideološke klasifikacije me ne prepričujejo več. Povsod vidim ljudi, posameznike, stopnjo njihove integritete, znanje in njihovo odgovornost do lastne družine in družbe v kateri živijo.vprasal si splosno o tem, kaj da briga "elito", torej nek cel razred, in v tem kontekstu sem ti odgovoril. sicer se povsem strinjam s tvojim per partes pristopom.
pripomnil pa bi vendarle, da so ljudje nekaj sebi specificnega in individualnega, z lastnimi plusi in minusi, toliko casa, dokler - so nekaj posamicnega. ko se imajo priloznost skriti v mnozici (clani komisije, udelezenci protesta, whatever), se to nekako porazgubi, regresira, igrajo bolj zivalski refleksi kot cloveske lastnosti. to seveda ni moja pogruntavscina, to je stara klasika (le bon etc).
Strani: 1