Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0531Zavar sporočil: 1.579
[Endimion]
> [lojze1]
> Se pravi, da išče novo službo 500 tisoč Slovencev (najbrž so vštete tudi Slovenke). Ni hudič, da se ne bi našel kdo pri nas, ki tudi iščemo nove delavce. Svetujem pa, da si tisti, ki jko že dalj časa iščejo, dobijo službo na eni od državnih, paradržavnih, javnih, izkoriščevalskih,
> večinoma nepotrebnih in škodljivih institucij. Tam bodo lahko malo (najbolje bi bilo NIČ) delali, sestankovali, sindikalizirali, politizirali, bili moteni in trpinčeni in upravičeni do permanentnih štrajkov in visokih socialnih pravic, dokler podjetnike ne sterajo v morje. Potem se bdo ukvarjali s čisto kulturo. Vrečka jih čaka.

Slovenija ima 650.000 upokojencev, in ima 390.000 delovno neaktivnih prebivalcev od 0 do 26. Teh ni v available work-force. Že tu si falil za polovico.

www.rtvslo.si/gospod...jih/717504

Ta Anketa je bila narejena na vzorcu 627 oseb, ki so hkrati uporabniki portala Moje delo.

Če lahko s 627 oddanih vprašalnikov ekstrapoliraš to "reprezentativno po spolu, starosti od 16 do 64 let, ter lokacijsko po naseljih" na cca 1 milijon zaposlenih in samozaposlenih oseb sem pes in lajam!

Se pravi sta denimo oddala anketo denimo 2 iz Čušperka, eden je rekel da bi menjal, in iz tega izpeljemo sklep da bi polovica Čušperka bi menjala službo.

Malo huda ekstrapolacija.
:)
Moje izkušnje so takšne, da veliko jamramo, polno je "iskalcev", ki na ta način izsiljujejo višjo plačo, malo pa je pravih iskalcev, oziroma to naredijo veliko bolj disretno, edino enega dne dajo odpoved in grejo.
Skratka, tisti, ki veliko govorijo, ponavadi nikoli ne zamenjajo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3045898

Strani: 1

Endimion sporočil: 10.617
Heh. Ko je ravno obletnica...

Pred xy leti sem delal v eni BPH, kjer je bil živ obup. Punce so nosile prenosne telefončke s seboj, ko so šle lulat na stranišče, ker bože-nedaj, da se ta starmu nisi na telefon javil. Mobinga kolikor češ.

Pol je pa prišel prvi teden junija. V Nedeljo mu je dal odpoved član uprave. V ponedeljek je dobil po pošti mojo. V torek sta šle 2 punci iz BO, v sredo en upravljavec, in v četrtek ena od računovodkinj. V 4 dneh je ostal brez 1/3 kadra.

In ja, bil je tip, ki je mislil, da je plača edina postavka človeškega zadovoljstva. Ko je mene vprašal, a je tam, kamor grem toliko večja plača, pa da bi se vse dalo zmenit, sem po pravici rekel, da je 1/3 nižja.

Imaš kolerike na obeh koncih. Tako mezdnike, ki bo dvakrat na dan rekel "bom dal pa odpoved", kot šefe, ki bo dvakrat na dan rekel "Ja sej jih je še velik k bi delal...". Oboji so smotani.

Ampak generacije se menjajo. Današnja mladina, ali mlajši imajo drugačen pogled na svet. Prosti čas jim pomeni. Bolj so zavzeti za hibridne oblike, delo od doma, ljubijo mentorstvo v tisti pravi obliki. In tak ne bo nič kaj dosti jamral, ampak ko mu nekaj ne bo prav, bo enostavno šel. Nekateri šefi to razumejo, in se tudi sami malo prilagodijo, nekateri pa ne. Spet odvisno od dejavnosti in podobnega.

No, moja izkušnja je taka, da so največji jamrati tisti, ki imajo na čelu inventarne številke.

Strani: 1