Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako so nas pohrustali Balti?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3045596] 04.08.24 20:27 · odgovor na: (# 3045581)
[odvisnik]... čuj, glavni razlog za veliko število slovenskih športnikov na letošnjih OI ni večja kvalitata - razen nekaj izjem je celo slabša kot prej - posameznikov, ampak je razlog dejstvo - itak si zgoraj to sam napisal - da so se prvič v zgodovini na OI uvrstile kar tri ekipe (moški in ženski rokomet, moška odbojka) z velikim številom članov ...
Nisem toliko ekonomista/matematika, da bi razumel vse cifre, zato mi je ljubša TA.
Sem šel gledat listo st udelezencev na poletnih OI, pri sloveniji smo začeli s 35 v barceloni imeli vrh 2004 s 79 n potlej stagnaciji do 2020 z low 53, trenutno
Medtem ko se Litva in latvija ves čas vrtijo v nekem intervalu.
Litvanci in Latvijci so imeli all time high eno oi za nami, oboji pa so dosegli all time low na trenutnih oz predzadnjih.
P.S.: šport sicer nima kaj dosti zveze s kvaliteto življenja, ki ga po pohrustanem Avblju imajo boljšega v Litvi, Latviji in Estoniji - WTF, zakaj se ljudje od tam množično izseljujejo ? - razen košarke pred leti odlična Litva in malo slabša Latvija - letos se niso kvalificirali - nimata dovolj dobrih ekipnih športov - Estonija v ekipnih športih nima nič - 90 kvalitetnih posameznikov v različnih športih pa je težko nabrati, če se ne greš "turizma" ... aja, javil sem se, ker si po polovici OI ti prvi na totem antišportnem forumu - odkar jih je pred leti zapustil Novica Mihajlović o športu Financarji nimajo pojma - največji športni (= poslovni) dogodek na svetu sploh omenil ...
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3045596
Strani: 1
[#3045597] 04.08.24 21:41 · odgovor na: (# 3045596)
Za hec sem pogledal še Švico in usdchf gibanje zadnjih 50 let.
Stevilo njihovih sportnikov je doseglo nek vrh v 70 tih in signifikanten dvig po letu 2000 na zimskih igrah. Takrat je začel pridobivat tudi chf bolj v trendu.
Hocem povedat, da če se posamezniki in podjetja počutijo varne z denarjem, bojo tudi več vlagali v šport. Če se spara pac manj. www.google.com/searc...sid=mosaic
en.m.wikipedia.org/w...e_Olympics
Strani: 1