Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako so nas pohrustali Balti?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.707
[Glavni forum] Tema: Kako so nas pohrustali Balti?
[#3045579] 04.08.24 13:11 · odgovor na: Bogomir1 (#3045576)
Odgovori   +    6
ne glede na izid v ukrajini (osebno se vedno vidim kot optimalen in dosegljiv model vzhodna-zahodna nemcija politicno, ekonomsko in vojasko) se je nemska zgodba "s tujo energijo in tujimi delavci proizvajamo za tuje trge" podrla, kar je seveda zelo problematicno, ker ko imajo veliki delo sami s sabo, mali lahko bluzijo po svoje - vemo pa zgodovinsko, da je v teh krajih bluzenje res kot doma, tudi do krvi.

ce si star prek 50 (jaz sem, se zgodi), se ne bi prevec zanasal, da bos sel skozi ves ciklus in docakal priti na drugi strani ven v neko novo stabilnejse in bolj smiselno stanje od danasnjih.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3045579

Strani: 1

Bogomir1 sporočil: 72
[Glavni forum] Tema: Kako so nas pohrustali Balti?
[#3045589] 04.08.24 14:53 · odgovor na: crt (#3045579)
Odgovori   +    1
[]
ne glede na izid v ukrajini (osebno se vedno vidim kot optimalen in dosegljiv model vzhodna-zahodna nemcija politicno, ekonomsko in vojasko) se je nemska zgodba "s tujo energijo in tujimi delavci proizvajamo za tuje trge" podrla, kar je seveda zelo problematicno, ker ko imajo veliki delo sami s sabo, mali lahko bluzijo po svoje - vemo pa zgodovinsko, da je v teh krajih bluzenje res kot doma, tudi do krvi.

ce si star prek 50 (jaz sem, se zgodi), se ne bi prevec zanasal, da bos sel skozi ves ciklus in docakal priti na drugi strani ven v neko novo stabilnejse in bolj smiselno stanje od danasnjih.
Oba sva še mlada. Jaz jih še nimam 80. (Hi) Razvojni cikli družbe so zelo dolgi. Jaz novega cikla ne bom dočakal, morda ga boš ti. Je pa nastop katarze po šok terapiji lahko hiter.

Padec Nemčije so geopolitiki napovedali že pred začetkom Covida. V Ukrajini pa se gre »volk« rezanja salame. Ko si odreže en kos, počaka, se okrepi in začne rezat naslednjega. Rusija ima vedno več razlogov, da vojno nadaljuje. Zato je lahko rešitev vzhod/zahod le začasne narave. Poleg tega zahod na nove oblike bojevanja ni pripravljen ne po volji, ne po znanju in ne po kadrovskih in materialnih kapacitetah. Sama sreča je, da bo Rusko gospodarstvo predvidoma naslednjega pol leta zašlo v težave. Kaj to pomeni bomo še videli.

Strani: 1