Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako so nas pohrustali Balti?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Bogomir1 sporočil: 73
[Glavni forum] Tema: Kako so nas pohrustali Balti?
[#3045576] 04.08.24 12:10 · odgovor na: crt (#3045532)
Odgovori   +    4
[]

kdaj se slovensko obcudovanje svojega popka neha? sele ko se dovolj slabo zivi IN to razume IN ne krivi za to drugih IN najde pot naprej. torej po prehojene celi klasicni kubler-ross progresiji (komur ni blizu: en.wikipedia.org/wik...s_of_grief ), kjer smo se vedno zataknjeni sele v fazi zanikanja.
Razmišljam o tem, kdaj bo pri nas nastopila faza jeze in začetek katarze. Zaradi notranje razklanosti, mentalne nemoči, relativno udobnega življenja in razmišljanja samo za danes in ne za jutri, kaže, da mora priti vpliv od zunaj. Verjetno bo to takrat, ko se bo Ukrajina sesula in bodo nekatere bližnje države dobile krila in ko bo najpomembnejši partner Nemčija toliko stagnirala ali nazadovala, da jo bo po moči skoraj ujela ali celo presegla Poljska.

Moral bom dolgo živeti, da bi dočakal streznitev. Morda pa obstaja drugačen scenarij, kjer bi prevladala zdrava pamet.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3045576

Strani: 1

odvisnik sporočil: 1.196
[#3045577] 04.08.24 12:58 · odgovor na: Bogomir1 (#3045576)
Odgovori   +    0
of a particular culture at a particular time and might not be applicable to people of other cultures. These viewpoints have been expressed by many experts,[3

Tole je tudi iz zgornje povezave.
Slovenci kot taki imamo zlo staro kulturo in mentaliteto, zacensi z neandertalci in končamo z dvojino in raznimi vplivi "tujih" kultur.
Če prav vem, imamo tri ekipe na OI osvojili smo že eno zlato. Ne vem, če to ni napredek v času samostojnosti, ne vem kaj je.
Žal mi je le da nisem več mlad in bi mi bil šport zanimiv :)
crt sporočil: 27.715
[#3045579] 04.08.24 13:11 · odgovor na: Bogomir1 (#3045576)
Odgovori   +    6
ne glede na izid v ukrajini (osebno se vedno vidim kot optimalen in dosegljiv model vzhodna-zahodna nemcija politicno, ekonomsko in vojasko) se je nemska zgodba "s tujo energijo in tujimi delavci proizvajamo za tuje trge" podrla, kar je seveda zelo problematicno, ker ko imajo veliki delo sami s sabo, mali lahko bluzijo po svoje - vemo pa zgodovinsko, da je v teh krajih bluzenje res kot doma, tudi do krvi.

ce si star prek 50 (jaz sem, se zgodi), se ne bi prevec zanasal, da bos sel skozi ves ciklus in docakal priti na drugi strani ven v neko novo stabilnejse in bolj smiselno stanje od danasnjih.

Strani: 1