Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kako so nas pohrustali Balti?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

tanja34 sporočil: 5
[Glavni forum] Tema: Kako so nas pohrustali Balti?
[#3045553] 03.08.24 19:32
Odgovori   +    4
Lahko kakšen pozitiven članek o naši ljubi državi?

Članek napisan tako rekoč kot roman o baltskih državah...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3045553

Strani: 1

Bogomir1 sporočil: 73
[#3045554] 03.08.24 20:33 · odgovor na: tanja34 (#3045553)
Odgovori   +    22
Sanjati je lepo, Tanja.

Če resnica ni rožnata, je pa odveč kajne.

Mene pa boli za kaj sem zapravil svoje življenje. Ves čas sem se gnal z delom za napredek. Zdaj gledam to družbo. V njej živijo moji otroci in vnuki in nisem ponosen na to skorumpirano državo, prej jezen. Ni smisel življenja samo to, da imaš vedno polno rit sladoleda.

Balti gor, Balti dol, dejstvo je, da bi v zadnjih desetletjih lahko Slovenci iz države naredili bistveno več. Izhodišč imamo dovolj, edino neumnosti in naivnosti je preveč. To so desetletja izgubljenih priložnosti. V politiki je močno prisotna negativna selekcija in to ljudje naivno volijo. Del na novo ustvarjene vrednosti, ki jo krmili »država« se izgublja v prazno. Za krmilom sedijo diletanti, ki ravno toliko vedo, da naduto mislijo, da znajo. V vseh državnih sistemih pa entropija narašča, njihova učinkovitost in zadovoljstvo zaposlenih pa pada. Vstop organiziranega kriminala in korupcije v državne in občinske organe je očitno vse lažji. Če ne bi bilo zdravega dela gospodarstva, še napredka doseženega v teh desetletjih ne bi bilo.
rx170 sporočil: 6.532
[#3045561] 04.08.24 09:04 · odgovor na: tanja34 (#3045553)
Odgovori   +    3
[tanja34]

Moja prva reakcija je bila, da se naj avtor preseli tja. Potem sem šeč gledat podatke o BDP in komentarje ter videl, da sta to oslarijo že učinkovito debunkala že 2 uporabnika pred mano in ni nobene potrebe, da se ponavljamo.
trocki sporočil: 1.474
[#3045615] 05.08.24 09:29 · odgovor na: tanja34 (#3045553)
Odgovori   +    0
[tanja34]

dokler ne bo "se ve kdo" na oblasti, v tem časniku ne bo pozitivnega članka o tej državi ;)

Strani: 1