Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Državni milijoni za turizem, od turista pa poberemo manj
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3045354] 31.07.24 17:26 · odgovor na: (# 3045311)
Sam se spomim svojega prvega dragega piva na top lokaciji, to je bilo okoli leta 00, Stefans platz na Dunaju, cena mislim da 5 ali celo 8 eur,pivo Erdinger. V tistih cajtih krat 3 kot pri Mačku v Lj.
Pa ni tam nič posebnega za videt, turiste in Cerkev ter polno lokalov.
Pač davek na lokacijo :).
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3045354
Strani: 1
[#3045509] 02.08.24 17:40 · odgovor na: (# 3045354)
[odvisnik]Problem je, da Bled ni TOP lokacija. Če si želiš Dunaj lepo detajlno ogledat, rabiš en teden. Podobno je z Londonom, Parizom, Madridu, Barcelono, Berlinom,... ker so to metropole. Tja ne greš na kavo in kremšnito. K9 sva šla s hčerjo v Pariz, sva bila tam 6 dni, in ker sem res želel da vidiva z normalnim tempom vse kar je pametnega za videt, sem odkartal malo manj kot dva jurja. Podobno je bilo z Rimom in Londonom.
Kot pravim ne poznam, a če je bila npr hrana dobra, vsaj tu nisi zgrešil. Prvi red od mora pa ima vedno neko dodano vrednost, kljub smrdljivcem, ki vozijo tam mimo :).
Sam se spomim svojega prvega dragega piva na top lokaciji, to je bilo okoli leta 00, Stefans platz na Dunaju, cena mislim da 5 ali celo 8 eur,pivo Erdinger. V tistih cajtih krat 3 kot pri Mačku v Lj.
Pa ni tam nič posebnega za videt, turiste in Cerkev ter polno lokalov.
Pač davek na lokacijo :).
Vse kar imaš videt pa na Bledu, pa vidiš b dobesedno 4 urah. Skup z vožnjo na oni posrani otok. Temu je prirejena tudi ponudba. Ki pa ima za raven storitve povsem previsoke cene. Je namenjeno dnevnim tujim gostom. Slovenci vzamejo hrano s seboj, in se malo namakajo v jezeru. Tujci pa kremšnito in bolonjeze.
V Švici bi bil Bled kot St Moritz. Tako drago, da niti vsak tujec ne bi šel. Ampak to zahteva vlaganje. V ponudbo, v ekskluzivne hotelske kapacitete, v vse. Ki pa se ga Blejci ne znajo it. Najbrž niti nočejo.
Zdaj mi je jasno, zakaj se je 3/4 vlaka izpraznilo v Bohinjski Bistrici. Ob enaki storitvi, je ceneje. Veliko ceneje.
Strani: 1