Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.600
[odvisnik]
Reciva da imaš ti 2,7k neto oni it v js iz cusperka pa 1,2k neto.

V dvajsetih letih si ti na boljsem za recimo 300 k. Kar bo komaj za eno stanovanje v Lj.
Če je oni v cusperku pojerbal bajto imata enak razpolozljiv ostanek.
Tudi jaz sem pojerbal bajto. V Ljubljani ua Bežigradom. Samo ona v čusperku je 100 jurjev, moja pa 300 jurjev. Zgolj iz naslova lokacije. Ne ker je toliko boljša.

In nikjer nisem napisal, da pa IT iz čušperka ne more zaslužit 10 jurjev na mesec. Komot jih lahko. Ker ni omejen na lokalno okolje. Frizerka pa težko.
Kaj ti hočem povedat. Da so zgodbe različne in da so ponavadi zmes marsičesa :)
Cene storitev, ki se lokalno porabijo, so vedno poarbitrirane na cashflow kupcev. Če sem vodovodar iz Ljubljane, in se trudim najti posel na denimo Primorskem, bom dražji (za enako kvaliteto), kot pa nekdo ki je tam blizu doma. Zato je ogromno tega lokaliziranega. Ne vse. A veliko pa. Si predstavljaš, da se nohtarca k strankam vozi iz Izole v Ljubljano? Pa saj na prevozu stroši več, kot pa bi bil večji RVC za višjo kupno moč dam v Ljubljani.

V sosednjem sporočilu si omenil Gabrovko. Simpatična vas. Ena cerkev, ena šola, ena trgovina, in dva bifeja. Eni znanki sem enkrat šel pomagat pokosit okoli vinograda v Moravški Gori, kar je malce zraven, in šel na pivo v bife čez cesto nasprot Mercatorja (pa neka železnina je zraven, precej blizu nekdanjega Presada). 1.8€. Leta 2020. Sm točajko vprašal a je pozabila kaj kasirat.

Sicer mi je na onem koncu bolj ljub Pustov Maln v Cerovici. Samo tam se je zgleda nekaj zjebalo, ker ko sem nazadnje prikolesaril mimo od Litije, je blo zaprto. A nazadnje, ko sem uspel dobit plato suhih mesnin v velikosti kamionarske feltne pa kruh, zraven 2x deci domačega cvička in eno kafe... za 26€. Rožice so naredili iz salamc. Res top. Pa če bi 40€ bilo, bi blo poceni.

Ko sem dve leti nazaj peljal partnerko in hči v Piranu na ribjo večerjo, so me obrali za 149€. Dva dni kasneje pa gremo pojesti nekaj na Beli Križ. Skorajda identična zgodba, z razliko da moja prestolonaslednica ne bi rib, ampak testenine. 67€. S tem da smo vsi za konec še palačinke, ki jih v Piranu ni bilo (niso bile na voljo).

A zdaj razumeš kako lokacija za veliko storitev in blaga šteje? Pa je med Belim Križem in Centrom Pirana dobrih 500m ali največ kilometer zračne distance. S tem povezane so tudi plače zaposlenih.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3043421

Strani: 1

odvisnik sporočil: 1.119
To ti čisto verjamem, a če imaš storitev krat 2 še ne pomeni, da so plače krat 2.
Ni tako enostavno. Zato ti pravim, da si salonski podjetnik.
V kakšnih fensi zadevah folk dela celo zastonj oz na minimalcu, da ima referenco za naprej.
Sem že marsikaj slisal o delu in plačilih v gostinstvu.
Tudi iz top lj restavracij :)

Strani: 1