Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mimoidoci sporočil: 6.043
Zadnja sprememba: mimoidoci 16.05.2024 12:55
[lojze1]
Mi imamo nekaj mio evrov prihodkov. Zaradi vrste stroškov imamo zelo veliko prihodkov skozi trošarine in davke, ki pa jih potem vračamo državi. Torej, najprej v imenu države poberemo trošarine, ki nam jih štejejo v prihodek potem bomo pa na prihodek plačevali davek. Imam kolega, ki ima zaradi vrste svojega dela prihodek 170.000 evrov in dobiček v višini 110.000 evrov. Ta ne bo nič plačal. Mi, ki imamo prihodek nekaj mio evrov, dobiček pa nekaj višji od njegovega pa bomo (bi) plačevali nekaj dest tisoč evrov davka. Naj se ta nesposobna in škodljiva vlada nekam pobere.

Kot mimoidoči sem oni dan konspirativno prisostvoval vajam pri predmetu Trajnostna in progresivna ekonomija, ki so jih izvajali na čedalje bolj cenjeni in širom Bežigrada svetovno znani FDV. Ker mi do naziva strokovnjak za OBDAVČITEV PRIHODKOV manjka le še zaužitje ene male, zelo zelo drobne tabletke, sem si v tišini zapisoval njihove globoke, mestoma celo najgloblje razmisleke. Pribeležil sem si sledeče:

"Ustvariti milijon evrov prihodkov danes ni noben problem. Predlagamo vpeljavo inovativne solarne tehnologije, kjer lahko že v začetku štartamo na kakšno okoljsko subvencijo. "Pare na sunce" je na primer zelo primerna solarna dejavnost, kjer vsakomur, bodisi fizični ali pravni osebi, ki prinese en bankovec za 50 in dva za 20 v kateri od naših bodočih poslovalnic izročimo 100 evrskega. Z vsako transakcijo imamo torej 90 evrov prihodkov. Res je, da potrebujemo kar nekaj začetnega kapitala in da poslovanje kot tako ne bo zelo dobičkonosno, ampak mi smo itak proti pretiranemu kovanju dobička. Lahko pa na ta način delujemo v več evrskih državah hkrati. Konec koncev tudi dobiček bo, sicer negativen, a pomembneje je, da bodo prihodki zelo hitro in stabilno naraščali. In to v neskončnost. Delo ne bo težavno, poštevanke ne rabimo, kvečjemu seštevanje in odštevanje. Zaposlimo lahko tudi manj izobražene, hendikepirane, morda tudi koga od nas ali drugih težje zaposljivih. Podjetje se bo zato lahko visoko uvrstilo tudi na lestvici družbeno odgovornih. Družbena odgovornost pa bo dober argument tudi v boju za kakšno državno subvencijo ali dve. Morda prijavimo tudi kakšen evropski projekt za resen denar. Prihodki bodo nori, državi pa bomo, v skladu z našo doktrino, povrnili ogromno in to v obliki DAVKA NA PRIHODKE. Ker radi plačujemo čimveč davka. Naj gre ta potem lepo za stanovanja za mlade družine in država nam bo s podporami in pokrivanjem morebitnih izgub večno hvaležna", so počasi zaključili.

Ravno sem pričel razmišljati o neverjetno inovativnem pristopu do višjih prihodkov poslovanja ter o blagodatih progresivne ekonomije vobče, ko nas je iz brain storminga nenadoma prebudil vzklik profesorja za Trajnostno in progresivno ekonomijo.

"Fantje in dekleta, imam genialno idejo, kako še povečati prihodke!!! Kaj ko bi raje naše 100 evrske bankovce izročali prinositeljem 50 evrskih bankovcev, pa naj oni kar zadržijo tistih dvakrat po 20, da ne bodo na izgubi???"

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3041307

Strani: 1

odvisnik sporočil: 633
Mislim, da si ravnokar ustanovil centralno banko :).

Strani: 1