Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 32.017
Zadnja sprememba: najobj 15.05.2024 20:11
[]
Trumpu se ne more zgoditi uboj, ker je - če ni prej bil - sedaj postal sprejemljivi izbranec velikega ameriškega kapitala.

Zato je tudi Trump precej dal v ozadje retoriko, ki je pozitivno vznemirjala desno nastrojene belce.

In če bo zagovarjal interes big kapitala, bosta on in njegova družina nagrajena. On s svobodo do šova, njegova družina z denarjem.

Ficota pa, ne bi rekel, da je ustrelil nekdo z ozadjem zahodnih obveščevalnih služb, ampak gre iskati krivca v domačih slovaških kontrabandskih poslih, povezanih morda tudi z Ukrajino.

Fico je za Zahod mnogo premala riba, da bi se z njim resno ukvarjali. Tudi njegovo (nevtralno, delno odklonilno) stališče glede vojne v Ukrajini je za odločevalce v USA in GB zelo malo-nič relevantno.


Ločnica med Zahodom in Vzhodom je že kar postavljena, male izjeme pa so sprejemljive. Na obeh straneh ločnice.

Največji problem v tej zgodbi ima dolgoročno EU, ker je prodala svojo prihodnost interesu ameriškega in delno britanskega kapitala. Se pravi, da bomo tiho in delali za njih. To je vsa zgodba... ki se je že 80% zgodila.
... OK, kot pravijo naši južni bratje, živi bili pa vidjeli, sem pa na forumu MMC prebral tole ...

Slovaški premier Robert Fico, ki je bil danes napaden, je pred tem pogosto kritiziral politiko Nata in Zahoda v Ukrajini. — povedal, da je SVO začel zaradi "akcije ukrajinskih nacistov" in se izrekel proti vstopu Ukrajine v Nato zaradi strahu pred izbruhom tretje svetovne vojne; — kritiziral EU in Nato, ker ne uporabljata besede "mir" in nenehno omenjata vojno, stopnjevanje konflikta pa vidita v morebitnem pošiljanju zahodnega vojaškega osebja v Ukrajino; — podprl sprejem ruskih in beloruskih športnikov na olimpijske igre 2024 v Parizu; — dejal, da mora Ukrajina žrtvovati ozemlje, da bi končala konflikt; — zahodno strategijo glede Ukrajine je označil za neizvedljivo.

Vir Telegram
...

P.S.: kolikor spremljam predvsem nemške medije - tudi če bi rusko znal, ruskih ne morem, ker so v EU "demokratično" prepovedani - je za "demokratični" zahod nesprejemljivo čisto vse - v Nemčiji AfD in BSW zaenkrat še niso "demokratično" prepovedali, ampak jim s sodbo ustavnega sodišča zgolj "demokratično" prisluškujejo - kar ni 100% na liniji "demokratično" zapovedane protiruske histerije, res pa ne vem, koliko je za "demokratični" zahod (ne)pomemben slovaški premier Fico, da bi naročili njegov umor ... no, vsekakor pa bi bilo precej hecno današnje streljanje povezovati z umorom tistega novinarja - menda zaradi pisanja o slovaških kontrabandskih poslih - in posledičnim odstopom Fica, sploh ker so za maščevanje celih šest let nevarovanem navadnemu državljanu Ficu imeli več kot dovolj časa in res ne vem, zakaj bi čakali na maščevanje očitno ne preveč dobro pa vendar varovanemu predsedniku vlade ...