Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

rx170 sporočil: 6.447
poleg seveda tega, da ukrajina izrecno zeli doloceno amerisko robo, ker se je ta izkazala v uporabi - da torej ne gre ravno za "aja fak, sicer boste pomagali, ampak moramo vzet ravno amerisko robo, o ti smola".
Pravzaprav je glede tega veliko zgrešenih konceptov: želijo si več Patriotov, pa smo videli, da jih Khinzal brez problema zadene. Ko so preostale sisteme prestavili bližje fronti zaradi masovne uporabe t.i. glide bomb s strani ruskega letalstva, so pa postali žrtve artiljerije in taktičnih raketnih sistemov. Pri tem pa Rusi niti do sedaj niso uporabili klasičnih protiradarskih raket Kh-58, ki so namenjene ravno napadom na protiletalsko obrambo.

V NYT je analitični članek kako je nekaj 1000 evrov vredni dron uničil več milijonov vreden Abrams. Leopardi se tudi niso izkazali, čeprav so na njih računali med lansko t.i. proti ofenzivoi, ki je neslavno propadla. Edina pozitivna stvar za kijevski režim je verjentno dobava artiljerijskega streliva (čeprav bodo glede na izgube predvsem M777 verjetno morali dobavljati tudi sisteme in uspsoobiti nove ljudi.

In ja glavni problem, kot ugotavlja uporabnik Zavar, je za kijevski režim živa sila. Da bo po oodobritvi tega naprintanega denarja za Kijev narasla volja za mobilizacijo (sploh številnih za boj sposoobnih Ukrajincev, ki se z dragimi avtomobili vozijo po EU), pa je verjetno tudi optimistično pričakovanje.

Implikacije uporabe ruskega premoženja pa so številne in nisem prepričan, da so jih planerji (kdorkoli to pač je) dovolj dobro premislili in da tole zgleda kot "desperate move".