Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.391
Zadnja sprememba: crt 21.04.2024 16:39
[Endimion]
Če prav berem, gre polovica denarja za ameriško oboroževalno industrijo. Kar direkt.
Povedano po domače... Ukrajina je sicer dobila "pomoč" a je ta pogojena z dobaviteljem, in skladno s tem tudi roba, ki bo na voljo.
Tu ne gre za pomoč Ukrajini. Tu gre za umetno dihanje ameriški oboroževalni industriji. Tak je moj prvi vtis.
moj vtis pa je, da to ni ali-ali. ker to, da ima korist oborozevalna industrija (seveda jo ima, tudi ce ne bi bila ameriska, bi moralo orozje od nekod priti ali se nadomestiti), ne pomeni, da je nima ukrajina (seveda jo ima).

kako pa to, da ni ameriski denar rekel "ok tu sem, ampak lepo prosim porabite me za industrijo drugih drzav, ne amerisko" -- a bova zdaj pavzo za smejanje al ni treba.

poleg seveda tega, da ukrajina izrecno zeli doloceno amerisko robo, ker se je ta izkazala v uporabi - da torej ne gre ravno za "aja fak, sicer boste pomagali, ampak moramo vzet ravno amerisko robo, o ti smola".

zdaj cakam, kdo bo uletel z agitprop manevrom "ker bodo americani dobavili ukrajini, bo tudi rusija "morala" porabiti vec orozja, tako da v bistvu americani pomagajo ruski vojaski industriji, galaxy brain wins again".

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3039994

Strani: 1

crt sporočil: 27.391
Zadnja sprememba: crt 21.04.2024 16:58
aja, pa glavna novica v tem paketu sploh ni orozje in kako ga retoricno predstaviti skladno s svetonazorom.

glavna novica je odlocitev, da se rusko premozenje, ki je bilo zamrznjeno, zaseze. ta pa res predstavlja neko novo dimenzijo in ima tudi kar nekaj ocitnih ostrih robov. zdaj a so ti tako ostri, da se bodo na njih porezali - to seveda ni ravno 1 x 1,je pa za spremljat.

ceteris paribus je slabo za obveznice zahodnega sveta z usa na celu in dobro za zlato. kdor ni ravnokar prispel z marsa, pa tudi ve, da ceteris skoraj nikoli ni paribus, torej da bo neto efekt rezultat se znj drugih stvari.
rx170 sporočil: 6.444
poleg seveda tega, da ukrajina izrecno zeli doloceno amerisko robo, ker se je ta izkazala v uporabi - da torej ne gre ravno za "aja fak, sicer boste pomagali, ampak moramo vzet ravno amerisko robo, o ti smola".
Pravzaprav je glede tega veliko zgrešenih konceptov: želijo si več Patriotov, pa smo videli, da jih Khinzal brez problema zadene. Ko so preostale sisteme prestavili bližje fronti zaradi masovne uporabe t.i. glide bomb s strani ruskega letalstva, so pa postali žrtve artiljerije in taktičnih raketnih sistemov. Pri tem pa Rusi niti do sedaj niso uporabili klasičnih protiradarskih raket Kh-58, ki so namenjene ravno napadom na protiletalsko obrambo.

V NYT je analitični članek kako je nekaj 1000 evrov vredni dron uničil več milijonov vreden Abrams. Leopardi se tudi niso izkazali, čeprav so na njih računali med lansko t.i. proti ofenzivoi, ki je neslavno propadla. Edina pozitivna stvar za kijevski režim je verjentno dobava artiljerijskega streliva (čeprav bodo glede na izgube predvsem M777 verjetno morali dobavljati tudi sisteme in uspsoobiti nove ljudi.

In ja glavni problem, kot ugotavlja uporabnik Zavar, je za kijevski režim živa sila. Da bo po oodobritvi tega naprintanega denarja za Kijev narasla volja za mobilizacijo (sploh številnih za boj sposoobnih Ukrajincev, ki se z dragimi avtomobili vozijo po EU), pa je verjetno tudi optimistično pričakovanje.

Implikacije uporabe ruskega premoženja pa so številne in nisem prepričan, da so jih planerji (kdorkoli to pač je) dovolj dobro premislili in da tole zgleda kot "desperate move".

Strani: 1