Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Ura globalne resnice za Evropo

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

wesko sporočil: 161
Članek je na nek način konfuzen. Upravičeno opozarja na odsotnost lastne vizije razvoja države in njene vloge v euroatlantskih zavezništvih (EU, NATO).
A na drugi strani ne odgovarja na pomembnejšo dilemo, kako se sploh kot (kao še suverena) država poziconirati v razmerah, kjer (1) NATO že dlje časa (p)ostaja z militantno agendo in orožarskimi lobiji prežeta združba, ki z iskanjem vojaških konfliktov po celotni obli njenim ključnim članicam (z razvito vojaško indutsrijo) zagotavlja keynesiansko ekonomsko politiko, ki pa je btw ostalim njegovim nevplivnim članicam, kot je Slovenija, vsiljena takorekoč z ognjem in mečem, in kjer (2) EU in njen establishment postaja podrejena izpostava in zagovornica centrov moči in lobističnih interesov čezatlantskega mega kapitala, evidentno na lastno škodo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3039532

Strani: 1

primvla sporočil: 737
[Glavni forum] Tema: Ura globalne resnice za Evropo
[#3039542] 12.04.24 12:42 · odgovor na: wesko (#3039532)
Odgovori   +    10
clanek je res precej omoticen... ja, dobro jutro, no, a res, a zdele sele ugotavljamo, da gre za zaton? do zdej nam je slo pa super al koko? tipicna aroganca. mimogrede, za nato je glasovalo 40% volilnih upravicencev, tolk o plebiscitarnosti. malo vec diplomatske angaziranosti pa bi tudi preprecilo nepotrebno (za slehernika) futranje vojaske industrije...

Strani: 1