Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

lojze1 sporočil: 815
Ni problem višina plače samo po sebi.
Problemov je več:
1. osnova za plače so izobrazba in položaj. Delo, narejeno ni pomembno in praviloma ne vpliva na višino plače.
2. Veliko dela* v javni, predvsem pa v državni upravi je birokratskega, pogosto nepotrebnega, tudi škodljivega.
3. Nujno bi bilo prečistiti javno in državno upravo, jo modernizirati, debirokatizirati. Tričetrt dela bi lahko boljše, bolj objektivno in hitreje naredila digitalizacija , oziroma umetna inteligenca.Zaposleni v DU in JU tega ne bodo naredili, ker bi jim to škodilo. In resen, zelo resen problem, tudi v institucijah EU je, ker vedno več takšne ali drugačne politike vodi birokracija, tista zaprta v slonokoščeni stolp ugodja, neodzivanja, nezaznavanja realnosti.
4. JU in DU forsira 30 urni tednik, z argumentom, da lahko v tridesetih urah naredijo kar delajo štirideset ur (kar je seveda napačen argument, če je resničen potem je v JU in DU preveč zaposlenih). So pa delovna mesta v JU in DU, ki jih je potrebno zasedati 24/24 (vratarji, varnostniki, policija, zdravstvo itd, itd) in delavcev ni, že zdaj jih primanjkuje.
5. poslušam sindikalizem javnega in državnega sektorja, videti je, da ta vlada nima pojma kako se vodi državo. Že nastop z obljubo, da bodo vse počistili je bil politično grozljiv in sprejet preko hrbta naroda hlapcev (po Cankarjevo).
*ko sem v času zadnje krize hodil po ministrstvih, zaposleni niso imeli dela. Ker je večine teh imela izobrazbo in so morali (kar je v naravi človeka) delati, so izmišljali nove pravilnike, standarde, obveze itd. Tako so npr. iz enega zakona naredili tri nove in potem hodili po podjetjih učiti implementacijo, uvedbo. Situacija je postala groteskna, ko je kriza minila, ker so isti zaposleni kar naenkrat imeli preveč dela in so zaposlovali na novo. Začarani krog se tu ne jenja.