Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Erik9999 sporočil: 151
Morali bi končno izenačiti moške in ženske glede višine pokojnine v odvisnosti od pričakovane življenske dobe. Ne more nekdo, ki gre v penzijo in ima statistično pred seboj še 14 let življenja prejemati isto višino penzije kot neka ženska, ki jo bo prejemala še 18 let.

Ali naj gredo ustrezno kasneje v penzijo ali pa naj se penzija ustrezno zniža, da bi oba v celotnem obdobju prejemanja penzije skupno prejela identičen znesek (ob identičnih zneskih in obdobju vplačevanja).

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3028406

Strani: 1

Tonja1 sporočil: 671
Mogoče bi pa morali moški opravljati več neplačanega dela za družino, za starše, vnuke in pač bližnje sorodnike, pa bi bila njihova pričakovana življenjska doba višja? No, po drugi strani pa strokovnjaki opozarjajo, da imajo mlajše generacije žensk v večji meri podobne nezdrave navade kot večina moških (kajenje, pitje, neaktivnost,ipd) in so tudi v večji meri nagnjene k adrenalinskim zadevam, zato se njihova pričakovana življanjska doba zmanjšuje, tako da bo ta argument verjetno postajal vedno manj pomemben. Sploh, ker pa se nekateri moški počasi navzemajo ženskih navad.

Strani: 1