Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 10.252
Hehe.. ko že omenjaš Avstrijce.

Na identično vižo se je šlepalo pol Gorenjske. Na debelušne avstrijske korošce, ki so hodili čez karavanke Na tenstanega in pečenko. V tistih cajtih so ti oštirji lahko imel navite cene, ker so bile za klientelo, kakršna je bila, se vedno drobiž. Za nas jugose, je pa to takrat bilo drago. In seveda si komotno v enem vikendu posesal šilingov, da j3 blo zadost za ves teden.

In kar je seveda takrat skrilo preprosto dejstvo, da je bila tudi ona klientela kurčeva v smislu nekega normalnega trošenja. Le razlike v kupni moči so bile toliko višje.

Danes pa imava tudi v Sloveniji nek višji srednji sloj, ki je pripravljen za dobro hrano, pijačo, in postrežbo tudi lepo denarnico odpret. Pa ne govorim tu o Hiši Franko (Pejt si pogledat lokacijo tega obrata), ampak da želimo za svoj denar tudi temu primerno pogostitev. In je marsikdaj ponudba precej žalostna.

En tak dinozaver na Gorenjskem je gostilna Avsenik. Cene visoke (tudi zame nekoliko visoke), a kaj ko se je tam cajt ustavil leta 1988. Stopiš notri in najprej opaziš veš kaj? Vonj po "pohanju" (cvrtju). Sva se z mojo samo obrnila. A ta ima vsaj sloves gostilne za metuzaleme.

Kaj ti hočem povedat? Težko se greš visokocenovno zgodbo v koncih kjer je turizma relativno malo, kupna moč domačinov pa nižja. Cajti oberkrainerjev so mimo. Tega niti Bled ni zapopadel, pa vidim da v MB tudi ne.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3015265

Strani: 1

najobj sporočil: 31.870
[Endimion]
Hehe.. ko že omenjaš Avstrijce.

Na identično vižo se je šlepalo pol Gorenjske. Na debelušne avstrijske korošce, ki so hodili čez karavanke Na tenstanega in pečenko. V tistih cajtih so ti oštirji lahko imel navite cene, ker so bile za klientelo, kakršna je bila, se vedno drobiž. Za nas jugose, je pa to takrat bilo drago. In seveda si komotno v enem vikendu posesal šilingov, da j3 blo zadost za ves teden.

In kar je seveda takrat skrilo preprosto dejstvo, da je bila tudi ona klientela kurčeva v smislu nekega normalnega trošenja. Le razlike v kupni moči so bile toliko višje.

Danes pa imava tudi v Sloveniji nek višji srednji sloj, ki je pripravljen za dobro hrano, pijačo, in postrežbo tudi lepo denarnico odpret. Pa ne govorim tu o Hiši Franko (Pejt si pogledat lokacijo tega obrata), ampak da želimo za svoj denar tudi temu primerno pogostitev. In je marsikdaj ponudba precej žalostna.

En tak dinozaver na Gorenjskem je gostilna Avsenik. Cene visoke (tudi zame nekoliko visoke), a kaj ko se je tam cajt ustavil leta 1988. Stopiš notri in najprej opaziš veš kaj? Vonj po "pohanju" (cvrtju). Sva se z mojo samo obrnila. A ta ima vsaj sloves gostilne za metuzaleme.

Kaj ti hočem povedat? Težko se greš visokocenovno zgodbo v koncih kjer je turizma relativno malo, kupna moč domačinov pa nižja. Cajti oberkrainerjev so mimo. Tega niti Bled ni zapopadel, pa vidim da v MB tudi ne.
... alzo, Ana Roš v svoji vukojebini med primorskimi gorami in burekdžinice v Mariboru - v najlepšem mestu na svetu cveti elitni turizem in tudi Ljubljančani so bolj premožni - so naša prihodnost ... eh, jebiga ...

P.S.: vsi Mariborčani nis(m)o sirotinja, Avstrija je še vedno oddaljena četrt ure vožnje in za dobre goste - ne za norce s preveč denarja, ki priletijo preko oceana, da jih z nekaj krožniki "petične" hrane in pijače podjetna Ana hvalabogu upravičeno oskubi - v dobrih gostilnah se ni treba bati ... no, ampak dobre gostilne - dobra lokacija je dober dodatek - so dobri zaposleni, ne pa pohlepni prihvatizatorji drazbe.finance.si/90...otni-salon s tujim denarjem za hiter zaslužek ... aja, zgoraj si nekaj drugega napisal, ker na tole zdaj se jaz sploh ne bi javil ...

Strani: 1