Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 31.870
Zadnja sprememba: najobj 30.01.2023 19:25
[hostamox]
Ja, samo če je prejsnji najemnik predčasno končal najemno razmerje, za novo pa ni nekega zanimanja, elitna lokacija ne pomaga dovolj.
Po občutku danes lokacija pri vrhunskem, elitnem gostinstvu ni tako pomebna.
... ja, zato pa je Bled poln burekdžinic in nikjer nobene normalne gostilne ... eh, jebiga ...

P.S.: ne vem, če sem pred leti - v skoraj prazni gostilni smo na postrežbo hrane čakali dve uri - zadnjič bil pri Kličku pri zadnjem najemniku, definitivno pa z minimalizacijo stroškov delovne sile zaradi hitrega zaslužka na nobeni še tako odlični lokaciji z enim kuharjem in dvema kelnercema ne moreš dostojno spedinat čez palec kakšnih dvesto gostov, ki se jih je v najboljših cajtih še v času komunizma za železno zaveso v notranjosti in na vrtu gostilne nabralo ob nedeljskih kosilih ... aja, včasih so na nekaj metrov oddaljenem prvem izmed treh ribnikov gostinsko ponudbo razširili s sposojanjem majhnih čolničkov zaljubljenim parom, potem pa so budni okoljevarstveniki veslanje na ribniku prepovedali, ker so zaljubljenci ogrožali življenski prostor lokalnih črvov in komarjev ...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3015246

Strani: 1

hostamox sporočil: 8.460
[najobj]
> [hostamox]
> Ja, samo če je prejsnji najemnik predčasno končal najemno razmerje, za novo pa ni nekega zanimanja, elitna lokacija ne pomaga dovolj.
> Po občutku danes lokacija pri vrhunskem, elitnem gostinstvu ni tako pomebna.

... ja, zato pa je Bled poln burekdžinic in nikjer nobene normalne gostilne ... eh, jebiga ...
SAj pravim ne poznam. SAm v Mariboru verjetno ni toliko turistov, ki bi bili pripravljeni plačat nekaj več za razgled ob kosilu, na domačine pa blejski gostinci ne morejo računat kolikor je meni znano.
Endimion sporočil: 10.254
Hehe.. ko že omenjaš Avstrijce.

Na identično vižo se je šlepalo pol Gorenjske. Na debelušne avstrijske korošce, ki so hodili čez karavanke Na tenstanega in pečenko. V tistih cajtih so ti oštirji lahko imel navite cene, ker so bile za klientelo, kakršna je bila, se vedno drobiž. Za nas jugose, je pa to takrat bilo drago. In seveda si komotno v enem vikendu posesal šilingov, da j3 blo zadost za ves teden.

In kar je seveda takrat skrilo preprosto dejstvo, da je bila tudi ona klientela kurčeva v smislu nekega normalnega trošenja. Le razlike v kupni moči so bile toliko višje.

Danes pa imava tudi v Sloveniji nek višji srednji sloj, ki je pripravljen za dobro hrano, pijačo, in postrežbo tudi lepo denarnico odpret. Pa ne govorim tu o Hiši Franko (Pejt si pogledat lokacijo tega obrata), ampak da želimo za svoj denar tudi temu primerno pogostitev. In je marsikdaj ponudba precej žalostna.

En tak dinozaver na Gorenjskem je gostilna Avsenik. Cene visoke (tudi zame nekoliko visoke), a kaj ko se je tam cajt ustavil leta 1988. Stopiš notri in najprej opaziš veš kaj? Vonj po "pohanju" (cvrtju). Sva se z mojo samo obrnila. A ta ima vsaj sloves gostilne za metuzaleme.

Kaj ti hočem povedat? Težko se greš visokocenovno zgodbo v koncih kjer je turizma relativno malo, kupna moč domačinov pa nižja. Cajti oberkrainerjev so mimo. Tega niti Bled ni zapopadel, pa vidim da v MB tudi ne.

Strani: 1