Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vrac sporočil: 11.068
[FIN-467473]
Blaginja je samo v sreči in ne v pehanju za dodatni dobiček.Žal v E-Uju to ne vzamejo v portifelj.Več kot je trošenja,več zasluži država s DDV-jem.Te logiko bo enkrat konec.Vinflaciji zasluži samo Država,ker dobi več davkov in to je osnovni interest države-vsesplošni nateg lastnega ljudstva.L.P.Marko
Z inflacijo ne zasluži nihče, žal. Vsi deležniki izguljajo. Ta inflacija je povzročena z dvigom cen energentov, kar je povzročilo splošno inflacijo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3008084

Strani: 1

primvla sporočil: 581
vsi, kot celota, res izgubljamo. vendar gre vseeno za (near) zero sum game in nekateri najbrz tudi pridobivajo.

jaz se na mainstream ekonomijo sicer ne spoznam, ampak kmecki mozgan mi pravi, da vsi ti ukrepi bolj sluzijo resevanju overprodukcije kot pa cloveku. treba je natiskat dnar, da se vzdrzuje (vedno vecja) potrosnja, da lastniki produkcijskih sredstev se naprej lahko svojo robo prodajajo, tudi ce jo potrosniki (ki smo koncna tarca vseh verig) potem mecemo stran (smetisca ocitno rastejo) ali nam nekje lezi in nabira ali pa se nam direkt nalaga v predel trebuha al pa jo spickimo na nek nekoristen nacin (adrenalin al pa ugodje v bizarno klimatiziranih prostorih).

sistem seveda ni zaprt, vse gre na racun resursov, ki so menda neomejeni. moje upanje je, da je skrajni cajt za nekaksno korekcijo, da cimvec bullshita odpade in da se ze koncno zacnemo ukvarjat z osnovno higieno obstoja.

Strani: 1