Zasebnost

Izbrani forum: Servis

Izbrana tema: Od ponedeljka pisanje v forumu le še za naročnike

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-207617 sporočil: 6.899
[Servis] Tema: Od ponedeljka pisanje v forumu le še za naročnike
[#2980780] 04.12.21 23:24 · odgovor na: rename (#2980731)
Odgovori   +    5
[rename]
> [Cave_canem]
> Sem bila prepričana, da si naročnik. Za nekatere mi bo žal, da vas ne bom več mogla brati, vključno s teboj, čeprav sva nemalokrat bila na različnih bregovih/stališčih.
> Razumem pa odločitev časnika, dalo se jo je vohati v zraku.

Jaz je sicer ne razumem, ampak odlocitev spostujem, saj je to njihova dobra volja.

Sem bil narocnik...20 let, potem pa sem odpovedal deloma zato, ker mi je postalo predrago; deloma pa zaradi nestrinjanja z urednisko politiko, oziroma nekaterih Simonih "zdrsov" (a la Hocem crnca....) in zaradi odhoda piscev kot so bili Elikan, Kovac, Kotnik... tudi Novica in...kaj je ze bil tisti, ki je pokrival gospodarstvo in je sel na edicijo v Delo, itd.
Petra pise fajn clanke, ampak jo tudi zavija v levo....pod crto je postalo vse skupaj precej slabse, kot je bilo se ene 5 let nazaj.... Milosev avto koticek pa bom tudi pogresal; konec koncev so mi njegovi teksti vpodbudili zanimanje za elektricne avtomobile...

Ne razumem, zakaj nimajo nekih bolj normalnih cen, samo za "internet' verzijo...da bi se pa vsak mesec narocil za 1 euro in potem odpovedal, mi je pa izpod casti. Se vedno trdim, da sem najvec izvedel na forumu, ampak 360 ali koliko ze eurov pa je vseeno too much.

S Crtom bova kmetovala po emailu, kar se forumasev tice, pa bom seveda pogresal tiste "moje", kot so macon, pyotr, alek14, Nemirnitujec, mimoidoci, siap....pa FINstevilka (pravnik iz dolenjske, ki se ne cepi) in se nekaj FINstevilk...purinoli in bc123a sta tudi ze odsla, Rava se prakticno ne oglasa vec...tko, da bye bye je zal neizbezen.

Dokler je izmenjava stalisc normalna, brez zmerjanja in zanicevanja, je debata smiselna....ce ne, se je bolje umakniti.
Gotovo si ti narocnino komot privoscis, ampak da bi placeval 30% vec kot za Financial Times in podpiral lokalni podjetniski tabloid s precej konfuzno editorial drzo, je pa najbrz malo prevec ze iz vidika osebne higiene, kaj sele ce bi placeval samo za moznost uporabe foruma.

Zase nimam pojma, kje bom nasel naslednji outlet za pisno izrazanje v slovenscini, ampak nekje bo ze dokler bo zelja. Twitter mi ne sede.

Glede na splosno forumsko greznico mene omejitev sploh ne preseneca, edini razlog zakaj ne zaprejo komentiranja kompletno je nesmiselna tradicija in potreba po par odobritvah - medtem ko za omejitev na narocnike najbrz sploh ni treba nikogar vprasati, in nikogar ne bo motilo. Forum je v bistvu breme, ker greznicarji delajo stalo za medij, konstruktivne debate desetih ali dvanajstih forumasev pa ne prinasajo nikakrsnih benefitov - govorimo o marginalnem tabloidu, ne pa nekaksni javni platformi in kaj vem kaj se.

Pomoje bi se boljsi korak za "ohranjanje face" v teoriji in zapiranje nekoristne debate v praksi bila sprememba formata - da bi lahko komentiral samo v oknu pod spletno stranjo vsakega posameznega clanka, brez da bi sploh obstajal splosen "forum" - in bi morda komentarji izginili po par tednih, ko bi clanek poniknil v odlagalisce internetne zgodovine. Tako je na mnogih medijskih straneh, nimam pa pojma koliko je to nepotrebna in draga programerska telovadba za spletno stran.

Tisti ki cutimo potrebo po spletnih debatah, bomo ze nasli platformo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2980780

Strani: 1

reaky sporočil: 3
čas vnosa: 05.12.21 00:46
Noro,

po stotih letih branja tega foruma sem šele zdaj ugotovil, da lahko tudi kaj napišem... Noro, res!
putzie sporočil: 4
čas vnosa: 05.12.21 15:38
NemirniTujec, lahko nakažeš kje se te bo dalo kaj prebrati (domače ali tuje spletne beznice) ?

V vsakem primeru - ne glede na kratko obdobje spremljanja foruma, lahko rečem, da sem prebral s tvoje strani nekaj najbolj koristnih stvariv življenju. Hvala za vse (upam, da ne boš brisal zgodovine). :)

Takisto velja za alek14 in crt (se tudi lahko odzoveta na isto vprašanje). :)

Strani: 1