Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: NLB
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 2.857
Se vam zdi, da ima NLB zdrave fundamente? Lahko v prihodnosti
pričakujemo dokončno privatizacijo, umik iz borze in odkup po višji
tečajni ceni?
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2897279
Strani: 1
sporočil: 154
Kje živiš oz. je dogajanje izpred 2 let šlo mimo tebe? Za začetek
lahko začneš z letom 2018 & prospektom za prodajo delnic in boš
videl koliko je še delež Slovenije (25%) itd.
www.nlb.si/sporocila...po+vsebini
Verjento ne bi toliko padla, če se ne bi lotili nakupa srbske banke (splošna ocena da je nakup predrag oz. ni bil "najavljen" časovno v pravem trenutku) - kako se bo to poznalo je trenutno še prezgodaj za ugotavljanje.
Srbija je (kolikor je meni znano) je tudi lani "dobro delala" kljub coroni in vsekakor ima trg potencial (imaš pa tudi drugo mišljenje o uspešnosti delati dol..).
Močan vpliv na tečaj ima ECB in njihova politika omejitve izplačila dividend (decembra 20 so sprejeli nova pravila za izplačila v tem letu) => niso ravno sprostili "izplačila". (po spominu se je pričakovala lani div. cca. 8€ +/- )
EU banke so povečini relativno "poceni" in imajo potencial na daljše obdobje.
(v tem trenutku je po mojem vse "evforično" in marsikateri premiki zunaj so brez prave osnove (menim, da tečaji krepko prehitevajo "dogodke"... nihanja bodo večja ko bo korekcija.)
pozicija: imam nekaj % v portfelju nlb & še ene ita banke.
www.nlb.si/sporocila...po+vsebini
Verjento ne bi toliko padla, če se ne bi lotili nakupa srbske banke (splošna ocena da je nakup predrag oz. ni bil "najavljen" časovno v pravem trenutku) - kako se bo to poznalo je trenutno še prezgodaj za ugotavljanje.
Srbija je (kolikor je meni znano) je tudi lani "dobro delala" kljub coroni in vsekakor ima trg potencial (imaš pa tudi drugo mišljenje o uspešnosti delati dol..).
Močan vpliv na tečaj ima ECB in njihova politika omejitve izplačila dividend (decembra 20 so sprejeli nova pravila za izplačila v tem letu) => niso ravno sprostili "izplačila". (po spominu se je pričakovala lani div. cca. 8€ +/- )
EU banke so povečini relativno "poceni" in imajo potencial na daljše obdobje.
(v tem trenutku je po mojem vse "evforično" in marsikateri premiki zunaj so brez prave osnove (menim, da tečaji krepko prehitevajo "dogodke"... nihanja bodo večja ko bo korekcija.)
pozicija: imam nekaj % v portfelju nlb & še ene ita banke.
Strani: 1