Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.792
Ja, samo Avstrijec se lahko slabega delavca lažje reši kot Slovenec. In potem se lažje oblikuje dober tim. To, da si pomagajo, tudi odpravi prenekater problem. Tukaj v Sloveniji ti Hrvat ali Albanec ponudi nekaj % nižjo ceno, pa ima posel. Potem pa delaj na kvaliteti, če se gre samo na najnižjo ceno. In poglej kako se pri nas vodi gospodarska politika. Francozom, Avstrijcem itd. se daje milijonske subvencije, Slovencem pa prst v rit in pripombo, da naj bodo veseli, da se jim ne pobere vsega. Ne moreš se iti posla, če je pa večina politikov narodnih izdajalcev. In ko začneš vse to seštevati, se pozna. Zato kriviti delodajalce, pri tem pa ne upoštevati okolja v katerem delujejo, ni na mestu. Stvari so povezane in soodvisnosne. Saj v Sloveniji so v marsikateri firmi kar precej dvignili nivo. Tega žaljivega odnosa je vedno manj.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2788853

Strani: 1

greeny sporočil: 184
Zadnja sprememba: greeny 14.08.2019 20:52
Morajo tudi bit previdni kako se rešijo delavca in se ne odpušča kar tako, imam občutek, da so zaposleni še bolj zaščiteni, kot pri nas.
Sem pisal res preveč na splošno, nikakor nisem imel v mislih, da so v Sloveniji delodajalci slabi, so tudi v Sloveniji firme, ki razturajo in v podjetjih vlada obojestransko spoštovanje. Me pa pogrejejo izjave v smislu:”jaz sem delodajalec, jaz postavljam pogoje, hlapci pa boste delali kakor in kolikor bom jaz zrihtal”. Malo prizadevanja, “pusha” iz obeh strani in zavedanja da smo vsi na isti jahti, pa bi bilo vsem boljše, ne glede na zakon.

Strani: 1