Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

pobalin sporočil: 12.734
V ZENS predlagajo nadomeščanje fosilnih energentov s toplotnimi črpalkami, z rabo biomase ali s priklopom na daljinsko ogrevanje tam, kjer daljinsko ogrevanje deluje na obnovljive vire. Občinam ponujajo pripravo dokumentacije za pridobitev upravnih dovoljenj in za izdelavo finančne konstrukcije ter tudi vodenje nadzora nad izvedbo.
V okviru nekakšnega "zavoda-združenja" se gredo ti tički nekakšno upokojensko "aktivno državljanstvo" aka agitprop + debatni krožki, če pa zraven komu lahko prodajo še plačljive storitve, je to pač čisti bonus za dobronamerne stare progresivce. Zakaj dejavnosti ne opravljajo v obliki gospodarske družbe ali kot espe? Nekateri akterji tega zavoda-združenja počnejo točno to, drugi pa so po javno dostopnih podatkih podjetniško že pogoreli. Prijatelj mi je pokazal "študijo", ki so jo prodali nekemu bloku, kjer so si zaželeli energetsko učinkovitost pa vse to. Bolje bi bilo, če bi kupili papir od Palome. Pa tudi ceneje.
Pismu so priložil tudi dopisa ministrstva za infrastrukturo in Eko sklada. Obe ustanovi podpirata iniciativo združenja ZENS.
A državna ministrstva in sklade imamo zato, da pišejo pisma podpore privatnim propagandnim iniciativam starih prdcev? Da tako državne službe potuhnjeno vršijo pritisk na občine oz. nanje prekladajo breme doseganja državnih ciljev? Kaj so pa na Alenčicinem ministrstvu in Ekoskladu napisali o tejle provokativni iniciativi ZENS in kaj ZENS pravi o tozadevni odzivnosti Ekosklada in ministrstva?
V Sloveniji je cca 11 000 stanovanjskih blokov, v njih prebiva 31% vseh državljanov Slovenije. Torej šteje Ekosklad toliko državljanov za drugorazredne državljane, saj le ti nimajo pravice do tovrstnih subvencij.
Res je, da Ekosklad s subvencijami pomaga zasebnim graditeljem in občinam, bili pa smo grdo razočarani, ko smo ugotovili, da prebivalci v stanovanjskih blokih niso upravičeni do tovrstnih subvencij.
www.zens.si/pobude/d...-ekosklada
V ZENS pa so spomnili tudi na možnost izvedbe projektov po načelu javno-zasebnega partnerstva, pri katerem se zasebni partner poplačuje iz ustvarjenih prihrankov. Po takšnem načelu je možna tudi postavitev sončnih elektrarn na strehe občinskih stavb.
Le kdo ponuja taka partnerstva slovenskim občinam in seveda ravno zato nima čisto nobenega interesa za tozadevne iniciative ZENS? Mar ZENS poleg marketinga storitev svojih akterjev deluje tudi kot autsorsan del marketinga firm GEN-i, Petrol, Resalta...?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2788837

Strani: 1

najobj sporočil: 26.766
Zadnja sprememba: najobj 14.08.2019 13:11
> V ZENS pa so spomnili tudi na možnost izvedbe projektov po načelu javno-zasebnega partnerstva, pri katerem se zasebni partner poplačuje iz ustvarjenih prihrankov. Po takšnem načelu je možna tudi postavitev sončnih elektrarn na strehe občinskih stavb.
Le kdo ponuja taka partnerstva slovenskim občinam in seveda ravno zato nima čisto nobenega interesa za tozadevne iniciative ZENS? Mar ZENS poleg marketinga storitev svojih akterjev deluje tudi kot autsorsan del marketinga firm GEN-i, Petrol, Resalta...?
... čuj, v Mariboru smo imeli pred leti eno podobno javno-zasebno partnerstvo, pri katerem se je zasebni partner hotel poplačevat iz ustvarjenih prihodkov, pa se zasebnemu Šešoku in javnemu Kanglerju ni glih najbolj obneslo ...

P.S.: če se prav spomnim, se je takrat cela Slovenija zgražala nad divjanjem mariborskih huliganov in se na totem forumu forumski borci proti tekovinam še danes zgražajo, ker je njihovega soborca Franceja skupaj z radarji vsaj za nekaj cajta odneslo na smetišče zgodovine ...

Strani: 1