Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.790
[0513ANITO]
> [sopranos]
> > [0513ANITO]
> > > [sopranos]
> > > Še ena zadeva več, da nas bodo inšpektorji lahko jebali in pisali kazni. Vedno večja jeba bo imeti majhno firmo. In večje firme bodo imele posledično vedno večjo moč.
> >
> > Ne samo to.
> >
> > Pri mahnih firmah je običajno tako, da je enkrat dela preveč, drugič ga ni pa nič...na koncu pride neko povprečje....
> >
> > Ne more delodajalec plačevati "prisotnosti na delovnem mestu", kot si predstavljajo naši birokrati. Naročnik plača samo opravljeno delo oz izdelke.
>
> Ja, oni iz sebe izhajajo. Ko pride v petek ob 8h v službo, ob 13h je pa že konec. Bo zanimivo videti kako bo pri urah vojakov na misiji. Ali pa pri interventni akciji gasilcev.
>
> Male firme imajo res nižjo dodano vrednost, ustvarijo manj dobička, izplačujejo nižje plače. Ampak vseeno pa dajejo delo kar velikemu številu ljudi. In če ti ne bodo mogli preživeti, bo to težava tudi za politiko, državo in nekatere večje firme. Sedaj ko so rekordni prilivi v državno malho in ko se spet kradejo milijoni, politiki pozabljajo kako bo, ko se bo obrnilo.

Lej mi smo bili letos feb-mar-apr-maj skoraj čist brez dela (cca 50% normalnega)...in pol mi bo en birokrat govoril o delavne času.

Delavci so imel kljub manj dela normalne plače.

Če bi obveljajo štempljanje bo bilo dovolj v povprečju 3h/dan....
In pol ti pride obdobje povečanih naročil, pa je pol problem delat kako uro čez ali mogoče kako soboto.....vse daleč pod normativom 176ur/mesec.

Ali pa da naročniku rečem, da ne pride na vrsto, ker smo pokurili kvoto ur za ta mesec (ma skor koz zdravstvo in njegov ZZZS).
Ja, vedno je v tvojo škodo. Ko nimaš dovolj dela, si nesposoben, ker jim nisi zrihral delo ko bi bilo treba. Ko je dela več, si pa izkoriščevalski prasec.Če jih ne bi imel zaposlenih, pa bi jih najel samo ko je več dela, bi bil pa spet problem, ker izkoriščaš prekarce.

Pa kolikor jim že plačaš, vedno jim premalo.20-30.000 EUR na leto je za vse postalo kar nek drobiž. K firmi prinese 25.000 EUR na leto, plače bi imel pa 30.000. Ko mu pa rečeš, da ti mora prinesti vsaj 50.000, potem ima pa lahko 30.000 EUR, te pa gleda kot, da si na glavo padel. Potem pa gredo na svoje, odprejo s.p., jim je pa 400 EUR prispevkov na mesec že preveč.