Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

greeny sporočil: 184
Zadnja sprememba: greeny 13.08.2019 13:10
[0513ANITO]
> [greeny]
> > Ali pa da naročniku rečem, da ne pride na vrsto, ker smo pokurili kvoto ur za ta mesec (ma skor koz zdravstvo in njegov ZZZS).
>
> Sam sem zaposlen v Avstriji in je to, vsaj v podjetju, kjer sem zaposlen, normalno. Če ni zaposlenih in so vsi že 100% zasedeni, se to pove stranki in pač počaka ali pa si najde drugega. Je bilo pa pri nas, v Sloveniji, to normalno, da je dan pred božičem nekdo "kihnil" in ker je stranka pač sveta se je nekdo nenapovedano "ubijal" čez praznike.
>
> Prisotnost na delu se spremlja na 15 minut natančno, če je ta prisotnost prezentizem ali produktivnost se ugotavlja znotraj teamov, ampak načeloma ni večjih razlik v škodo kogarkoli.

In kaj naredi delodajalec, v Avstriji, ko za naprej nima zagotovljenega dela?????
Očitno ga ima, če zavrne stranko? Delamo pa vsi na tem, da so teami organizirani tako, da so zagotovljene migracije znotraj teamov in se pokrivamo z znanjem (ko ni dela, se vse razporedi drugam, tisti, ki se ne, pa delajo kakšne raziskave, se izobražujejo, delajo na izboljšanju procesov, ...).
Projekti se planirajo tudi več mesecev vnaprej (tudi stranke s tem nimajo problemov, ker smo na koncu vsi zadovoljni) in je to možno. Verjamem pa, če bi bile stranke "zajebane" in nepripravljene na dialoge, bi bilo drugače, tudi v vseh branžah ni takšna razporeditev in planiranje mogoča, to razumem. Verjamem pa tudi, da v času, ko nimaš dela, lahko nateraš delavce, da uporabijo glavo in naredijo nekaj, da bo delo v prihodnje lažje njim in tebi.