Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MarijanMacek sporočil: 2.252
[FIN-454644]
Kaj pa visoke letaliske takse? Nizkocenovniki letijo na oddaljena letalisca, ker imajonizjo takso.Nizje dajatve, lepse zivljenje za potrosnika.Positive thinking!
Letališka taksa ni davek kakor je napisal Korazijan

Nujno je samo, da uporabniki placajo dejanske stroske prevoza, skupaj z ddv na vozovnice in davki na kerozin, tako kot to velja za druge vrste prevoza. Plus ekološka taksa. Ne vidim razloga, zakaj bi bile letalske vozovnice edina izjema v sistemu ddv na svetu. Plačujemo ddv na knjige, zdravila, otrosko hrano, za letenje pa ne.
letališka taksa je plačilo stroškov na letališču! In res ni razloga, da bi vsi plačevali davke, svete krave letalski prevozniki pa ne. Ali vsi, ali nobeden. Toda, če ne bo davkov plačeval nobeden pač ne bo države!

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2788572

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.683
Svete krave. Placujejo davke, ki/ce jih poberejo iz tvojega zepa. Tako je z vsemi davki.Z visino davka nekaj stimuliras ali destimuliras. Mi pa smo bolanckani. Sama fovsija nas zene. In sovrastvo. In pozresnost. In vecno iskanje sovraznikov, lopovov, koristolovcev. Sami Sherlock Holmesi, ki lovijo karnaprej. To je krivica, kalimeriramo. To ni pravicno. En imajo vec, pa si lahko privoscijo. Dol z njimi. Zagrenimo jim zivljenje. Pa zelo malo potujem. Od mene turizem =NIC ne zasluzi. Aviacija, nizkocenovniki so dali ogromen polet turizmu. In ogromno veselja ljubiteljem potovanj. Zavdajmo jim, lopovom. Macron ze placuje svojo odlocitev povecanja davkov na gorivo. In jo bo se.
FIN-454644 sporočil: 7.683
Zadnja sprememba: FIN-454644 12.08.2019 19:25
Torej kako prevedes anglesko besedo tax? Taksa, ki ni davek ampak je? Kaj? Razen v nasi latovscini je ta v prevodu davek. Ampak za inovativne davki niso: prispevki, pristojbine, takse, danebrojimdalje.

Strani: 1