Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

aimon sporočil: 1.924
[bc123a]
Tehnologije kot so proconijevi pogrej in pojej in tisto kar vidis v angleskih supermarketih, so za proizvodnjo kratkotrajno pakirane hrane, ki mora biti v hladilniku in zdrzi max 2 tedna. To se doseze predvsem z izrazito cistim (sterilnim) nacinom proizvodnje, hrana ni konzervirana v smislu klasicnih konzerv, zato mora biti v hladilniku.
Ko sem na spletu iskal kaj o Proconiju, sem naletel na podatek o marži. Preseneča me, da imajo veliki trgovci v Sloveniji marže pri Proconijevih jedeh več kot 40 odstotkov. Bom pogledal še v Lidlu in Hoferju, pri njih je marža precej nižja - 18 odstotkov, če sedaj že prodajajo Proconijeve jedi, so cenejše.

»Proconi ... Francozi so jim odprli tudi vrata na francoski in nemški trg. Proconi tako že prodaja svojemu solastniku in nemškemu Aldiju. Na tujih trgih tako ustvarijo več kot 60 odstotkov prihodkov. ... Proconi prodaje v Sloveniji ne povečuje. "Jezi me, ker imajo veliki trgovci v Sloveniji tako velike marže. Pri naših jedeh se začno pri 40 odstotkih. Pri Lidlu in Hoferju, kamor pa nam ni uspelo prodreti, so te precej manjše, saj se gibljejo okrog 18 odstotkov. Končna cena naših jedi je tako pri velikih trgovcih precej višja, zato prodamo manj, kot bi lahko ob manjši marži," je povedal Salavec.« www.finance.si/246448 (10.05.2009)