Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-207617 sporočil: 6.899
Riblja corba ali po anglesko "egejska kakavia" je posebej bogovska, ker se na koscke narezana riba skuha v 15 min.

Zacnes kot pri vseh corbah - s cebulo (in ofkors stebelno zeleno:-)) na mascobi in cesnom, nato dodas zelenjavo (paradiznik ali kaj podobnega) in krompir, zalijes z vrelo vodo v kateri si utopil zelenjavno kocko ali dve, in zacinis (solpoperlovor etc). Medtem ko se krompir ze kuha nakockas ribje fileje in jih dodas cez cca 15 minut. Potem cez se dodatnih 15-20 min vzames z ognja ko je krompir dovolj mehak za tvoje zelje. Dodas petrsilj in sok limone in se kaj po svojem okusu.

Potem pa vrzes noter eno pest sesekljanih listov svezega dill-a. To je kljuc do idlicne riblje corbe, zacini, popestri, osvezi, pozivi! Mislim da se mu slovensko rece koper. Koper je nas, brez njega corba nikakor ni ista. Ce ni dovolj mastna, se spric olivnega olja. Always a good thing :-)

Vzame najvec eno uro. In naslednji dan je tako "predpripravljena" lahko se boljsa, tako kot vse corbe :-)

www.jamieoliver.com/...fish-stew/