51 min
Slovenski prevozniki lani bolj dejavni in tudi bolj učinkoviti
1 ura
Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev
2 uri
Najbolj brani članki danes
3 ure
Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi
4 ure
V EKWB po očitkih iz ZDA potrdili likvidnostne težave. Ustanovitelj podrobneje pojasnjuje situacijo
4 ure
Delničarji Valamarja potrdili 0,22 evra dividende
4 ure
Nemška vlada malenkost izboljšala napoved gospodarske rasti
4 ure
V Severni Makedoniji volijo novega predsednika države
4 ure
Ljudi je premalo, vsi hočejo robote: Yaskawa v Kočevju v tovarno robotov vlaga 32 milijonov evrov
5 ur
Tako stroge bodo lahko omejitve pri Airbnb 3
6 ur
Zakaj Furs ne ponuja več podatkov o prevoženih kilometrih uvoženih vozil in kako lahko do njih pridete sami
6 ur
Kako aprilski evrski PMI vpliva na pričakovanja o obrestnih rezih ECB in kaj govori o nemški recesiji
6 ur
Kaj narediti s stavbo na Litijski? In kaj s TR2? Rešitve so na dlani! 3
6 ur
Hudo dobra živila iz presežkov sadja in zelenjave
6 ur
Izberite pravega borznega posrednika (Oglas)
7 ur
Mesec: Pokojninska reforma bo sprejeta prihodnje leto 5
7 ur
Delo: Nama v roke nemškega sklada
8 ur
Evropski parlament sprejel direktivo o trajnostnih dobavnih verigah 5
8 ur
Stroški energetske krize: koliko stane regulacija cen električne energije, kateri dobavitelji so pobrali največ 1
8 ur
Bo Aleksandra Čeferina po koncu mandata v UEFA zaposlil Sandor Csanyi iz madžarskega OTP? 1

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 48.253
[vickibedi]
> [bc123a]
> > [vickibedi]
> > > [bc123a]
> > > Predpakirana hrana je nekaj, kar je pri nas se vedno treba skrivati, je za luzerje, mislijo ljudje.
> > >
> > > V UK je kvaliteta te hrane seveda boljsa, ker se z njo prehranjuje srednji ali pa celo visji srednji sloj (nizji je itak navajen samo iz takeoutov nositi absolutni junk).
> > >
> > > V Tescu dobis recimo sendvice iz Angus govedine za malico, predpripravljeno hrano za vecerjo pa imajo tako postavljeno, da si izberes jed, prilogo, in se kvalitetno vino za zraven. In cene hrane v tej "deluxe" kategoriji niso ravno nizke.
> > >
> > > Za reveze pa pita v ovitku, ki je slana, nabutana z natrijevim glutaminatom in gostili.
> >
> > Angleži v tem pogledu gotovo niso merilo, ker oni (žal) ne vedo - kaj hrana sploh je :)
> >
> > Sicer pa se je treba predpripravljene hrane (v vseh oblikah) čim bolj izogibati. Prav neverjetno je to, da je možno pripraviti hitropripravljen zdrav obrok (v skoraj enakem času, kot ga porabiš za pogretje konzerve)...
>
> Govoris na pamet. "Pogretje konzerve" kaze da zivis v 70tih.

Ok, četudi je pakirana v topshit termo plastiki(in pogreta v mikrovalovki), je junkfood še vedno junkfood, ane ?
Nekako ni. A hrana pod Proconija je zate junkfood? Vecina slovencev se prehranjuje precej slabse od tega (cisto vse menze imajo slabso ponudbo).

Konzerve asociiramo z veliko soli, natrijevim glutaminatom, da nazaj vneseta okus, ki ga hrana izgubi ob klasicnem postopku pasterizacije (ki vkljucuje segrevanje zaprtih konzerv na 70 stopinj ali vec, zato so tudi sestavine druge - recimo Heinz ima prav svojo posebno vrsto "baby carrots" ki so trdi kot les, ko so svezi, da so po postopku pasterizacije ravno prav mehki za v juho).

Tehnologije kot so proconijevi pogrej in pojej in tisto kar vidis v angleskih supermarketih, so za proizvodnjo kratkotrajno pakirane hrane, ki mora biti v hladilniku in zdrzi max 2 tedna. To se doseze predvsem z izrazito cistim (sterilnim) nacinom proizvodnje, hrana ni konzervirana v smislu klasicnih konzerv, zato mora biti v hladilniku.

Skratka, velikanska razlika.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2787502

Strani: 1

aimon sporočil: 1.924
[bc123a]
Tehnologije kot so proconijevi pogrej in pojej in tisto kar vidis v angleskih supermarketih, so za proizvodnjo kratkotrajno pakirane hrane, ki mora biti v hladilniku in zdrzi max 2 tedna. To se doseze predvsem z izrazito cistim (sterilnim) nacinom proizvodnje, hrana ni konzervirana v smislu klasicnih konzerv, zato mora biti v hladilniku.
Ko sem na spletu iskal kaj o Proconiju, sem naletel na podatek o marži. Preseneča me, da imajo veliki trgovci v Sloveniji marže pri Proconijevih jedeh več kot 40 odstotkov. Bom pogledal še v Lidlu in Hoferju, pri njih je marža precej nižja - 18 odstotkov, če sedaj že prodajajo Proconijeve jedi, so cenejše.

»Proconi ... Francozi so jim odprli tudi vrata na francoski in nemški trg. Proconi tako že prodaja svojemu solastniku in nemškemu Aldiju. Na tujih trgih tako ustvarijo več kot 60 odstotkov prihodkov. ... Proconi prodaje v Sloveniji ne povečuje. "Jezi me, ker imajo veliki trgovci v Sloveniji tako velike marže. Pri naših jedeh se začno pri 40 odstotkih. Pri Lidlu in Hoferju, kamor pa nam ni uspelo prodreti, so te precej manjše, saj se gibljejo okrog 18 odstotkov. Končna cena naših jedi je tako pri velikih trgovcih precej višja, zato prodamo manj, kot bi lahko ob manjši marži," je povedal Salavec.« www.finance.si/246448 (10.05.2009)

Strani: 1