Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-204390 sporočil: 13.528
[bc123a]
> [vickibedi]
> > [bc123a]
> > Predpakirana hrana je nekaj, kar je pri nas se vedno treba skrivati, je za luzerje, mislijo ljudje.
> >
> > V UK je kvaliteta te hrane seveda boljsa, ker se z njo prehranjuje srednji ali pa celo visji srednji sloj (nizji je itak navajen samo iz takeoutov nositi absolutni junk).
> >
> > V Tescu dobis recimo sendvice iz Angus govedine za malico, predpripravljeno hrano za vecerjo pa imajo tako postavljeno, da si izberes jed, prilogo, in se kvalitetno vino za zraven. In cene hrane v tej "deluxe" kategoriji niso ravno nizke.
> >
> > Za reveze pa pita v ovitku, ki je slana, nabutana z natrijevim glutaminatom in gostili.
>
> Angleži v tem pogledu gotovo niso merilo, ker oni (žal) ne vedo - kaj hrana sploh je :)
>
> Sicer pa se je treba predpripravljene hrane (v vseh oblikah) čim bolj izogibati. Prav neverjetno je to, da je možno pripraviti hitropripravljen zdrav obrok (v skoraj enakem času, kot ga porabiš za pogretje konzerve)...

Govoris na pamet. "Pogretje konzerve" kaze da zivis v 70tih.
Ok, četudi je pakirana v topshit termo plastiki(in pogreta v mikrovalovki), je junkfood še vedno junkfood, ane ?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2787454

Strani: 1

bc123a sporočil: 48.253
[vickibedi]
> [bc123a]
> > [vickibedi]
> > > [bc123a]
> > > Predpakirana hrana je nekaj, kar je pri nas se vedno treba skrivati, je za luzerje, mislijo ljudje.
> > >
> > > V UK je kvaliteta te hrane seveda boljsa, ker se z njo prehranjuje srednji ali pa celo visji srednji sloj (nizji je itak navajen samo iz takeoutov nositi absolutni junk).
> > >
> > > V Tescu dobis recimo sendvice iz Angus govedine za malico, predpripravljeno hrano za vecerjo pa imajo tako postavljeno, da si izberes jed, prilogo, in se kvalitetno vino za zraven. In cene hrane v tej "deluxe" kategoriji niso ravno nizke.
> > >
> > > Za reveze pa pita v ovitku, ki je slana, nabutana z natrijevim glutaminatom in gostili.
> >
> > Angleži v tem pogledu gotovo niso merilo, ker oni (žal) ne vedo - kaj hrana sploh je :)
> >
> > Sicer pa se je treba predpripravljene hrane (v vseh oblikah) čim bolj izogibati. Prav neverjetno je to, da je možno pripraviti hitropripravljen zdrav obrok (v skoraj enakem času, kot ga porabiš za pogretje konzerve)...
>
> Govoris na pamet. "Pogretje konzerve" kaze da zivis v 70tih.

Ok, četudi je pakirana v topshit termo plastiki(in pogreta v mikrovalovki), je junkfood še vedno junkfood, ane ?
Nekako ni. A hrana pod Proconija je zate junkfood? Vecina slovencev se prehranjuje precej slabse od tega (cisto vse menze imajo slabso ponudbo).

Konzerve asociiramo z veliko soli, natrijevim glutaminatom, da nazaj vneseta okus, ki ga hrana izgubi ob klasicnem postopku pasterizacije (ki vkljucuje segrevanje zaprtih konzerv na 70 stopinj ali vec, zato so tudi sestavine druge - recimo Heinz ima prav svojo posebno vrsto "baby carrots" ki so trdi kot les, ko so svezi, da so po postopku pasterizacije ravno prav mehki za v juho).

Tehnologije kot so proconijevi pogrej in pojej in tisto kar vidis v angleskih supermarketih, so za proizvodnjo kratkotrajno pakirane hrane, ki mora biti v hladilniku in zdrzi max 2 tedna. To se doseze predvsem z izrazito cistim (sterilnim) nacinom proizvodnje, hrana ni konzervirana v smislu klasicnih konzerv, zato mora biti v hladilniku.

Skratka, velikanska razlika.

Strani: 1