Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vrac sporočil: 11.068
[Maticek]
Ta podarek, da naj bi bil sav. Golding med 4 najbolj aromaticnimi sortami pa je nekoliko sumljiv. Mislim vsak hobby pivovar ve nastetti kar nekaj sort z veliko bolj izrazito aromo, predvsem ameriske in pa tudi avstralske sorte slovijo.
Golding je najstarejša sorta savinjskega hmelja in je tudi pridelek na hektar bistveno nižji (par sto kil na hektar) kot pri drugih sortah. Zato je tudi dražji. Če ne bi bil aromatičen, uporabljajo ga za mešanje z drugimi sortami, bi ga že zdavnaj nehali pridelovati, se pa povpraševanj ravno po Golingu stalno povečuje. Tako pa je zgornja trditev seveda popolnoma pravilna.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2786921

Strani: 1

Nollem sporočil: 967
[vrac]
> [Maticek]
> Ta podarek, da naj bi bil sav. Golding med 4 najbolj aromaticnimi sortami pa je nekoliko sumljiv. Mislim vsak hobby pivovar ve nastetti kar nekaj sort z veliko bolj izrazito aromo, predvsem ameriske in pa tudi avstralske sorte slovijo.

Golding je najstarejša sorta savinjskega hmelja in je tudi pridelek na hektar bistveno nižji (par sto kil na hektar) kot pri drugih sortah. Zato je tudi dražji. Če ne bi bil aromatičen, uporabljajo ga za mešanje z drugimi sortami, bi ga že zdavnaj nehali pridelovati, se pa povpraševanj ravno po Golingu stalno povečuje. Tako pa je zgornja trditev seveda popolnoma pravilna.
pridelek je od 1200 do 2200kg/ha, cena pa se ne razlikuje bistveno od drugih. Celea, Cardinal, Colibri in Wolf so npr. dražji od goldinga.

če primerjamo z aromatičnimi hmelji iz USA, NZ in Avstralije, pa so njihove cene višje tudi za več kot 100%
anon-518732 sporočil: 934
[vrac]
> [Maticek]
> Ta podarek, da naj bi bil sav. Golding med 4 najbolj aromaticnimi sortami pa je nekoliko sumljiv. Mislim vsak hobby pivovar ve nastetti kar nekaj sort z veliko bolj izrazito aromo, predvsem ameriske in pa tudi avstralske sorte slovijo.

Golding je najstarejša sorta savinjskega hmelja in je tudi pridelek na hektar bistveno nižji (par sto kil na hektar) kot pri drugih sortah. Zato je tudi dražji. Če ne bi bil aromatičen, uporabljajo ga za mešanje z drugimi sortami, bi ga že zdavnaj nehali pridelovati, se pa povpraševanj ravno po Golingu stalno povečuje. Tako pa je zgornja trditev seveda popolnoma pravilna.
Aha razumem, ker je aromatičen (nihče ni rekel da ni) menda celo bolj od ostalih savinjskih sort, je trditev, da je med štirimi najbolj aromatičnimi na svetu ne samo pravilna, ampak seveda popolnoma pravilna.
Razloži to še na tisočim craft pivovarjem in miljonom homebrewerjem, ki mislijo drugače.
Pa kakšen vir bi rad videl za trditev med 4 najbolj aromatičnimi na svetu.
PETROL09 sporočil: 251
Golding je najstarejša sorta savinjskega hmelja in je tudi pridelek na hektar bistveno nižji (par sto kil na hektar) kot pri drugih sortah. Zato je tudi dražji. Če ne bi bil aromatičen, uporabljajo ga za mešanje z drugimi sortami, bi ga že zdavnaj nehali pridelovati, se pa povpraševanj ravno po Golingu stalno povečuje. Tako pa je zgornja trditev seveda popolnoma pravilna.
Nikakor ni med bolj aromatičnimi in med drugim ima tudi ceno kar nizko - ni med dražjimi. Sem craft pivovar 5 let in nekaj vem o temu.
O donosih na hektar pa nimam pojma.

Strani: 1