Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

robi2107 sporočil: 702
Zadnja sprememba: robi2107 21.07.2019 13:19
[FIN-454644]
Se strinjava, da je vloga vrtca velikanska? Lahko v pozitivnem ali negativnem smislu. Pokazalo se bo, da ""industrijska vzgoja"" tudi lahko ima pomanjkljivosti. Otroci po mojem rabijo tudi mir. Mir. Ki ga pa v velikih skupinah ni. Zal. V mestih in pri zaposlenih mamah, se zlasti pri samohranilkah, ni izbire. Ampak vseeno vrtec je in ni. Otrok pac nekje mora preziveti dan. Stari starsi tudi se niso v penziji in niso alternativa. Lepse bi bilo, ce bi lahko bili otroci vec z urejenimi starsi nekje na podezelju. Po mojih izkusnjah so najbolj podivjani mestni otroci.
Je velika, se popolnoma strinjam, sicer pa o vrtcu ne morem reči nič slabega, ker smo na srečo imeli same dobre izkušnje. Tudi skupine se mi niso zdele prevelike, cca. 20 otrok. Vsekakor bolje, kot manjša skupina v kakšnem privat kenguru vrtcu, kjer so vzgojiteljice bistveno manj nadzorovane in lahko pride celo do grozljivih zlorab otrok, kakor smo lahko videli pred časom. Poleg tega vrtec ni samo ustanova, ki čuva naše otroke, ko so starši na šihtih, ampak jih tudi uči in vzgaja. Še pomembneje pa je po mojem mnjenju, da jim nudi možnost socializacije med vrstniki, česar jim domače okolje (če ne gre ravno za družino s številnimi otroki, ki so danes redke) nikakor ne more nuditi. Kljub temu pa je po mojem mnenju vloga staršev še večja. Pravzaprav tudi sam potrjuješ, da je njihova vloga velikanska, ko omenjaš zaposlene mame in samohranilke, ki se nimajo časa ukvarjati s svojimi otroki, in "urejene" starše, ki bi jim nudili oporo in pravilne vrednote. Mestni otroci torej ne bodo problem, če bodo imeli normalne starše, ki se bodo ukvarjali s svojo mularijo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2784806

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.701
Baterijska reja ali prosta reja? Za kure vemo, kaj predstavlja eno in kaj drugo. Za otroke pa ne vedno. Vse teorije ne pijejo vode. Zato imajo danes otroci in z njimi vzgojitelji/starsi povsem druge/drugacne probleme ko nekoc. Nove okoliscine/novi problemi.

Strani: 1