Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

alek14 sporočil: 10.613
Zadnja sprememba: alek14 21.07.2019 08:32
Zakaj vodilni v tech podjetjih (iz Kalifornije) ne dovolijo svojim ortokom učenja s pomočjo padov in nasploh čemerkoli kar ima ekran. ;-)

V šolah bi morali ukiniti vse kar diši po tech vključno z delovnimi zvezki, ki so preizpolnjeni. Naši otroci ne poznajo na uro - pa mislimo, da bomo od njih uživali neke penzije.
Pozabimo na penzijo - generacijo zanamcev smo poazbili izšolati za življenje.

Otroci morajo v šoli trpeti veliko stresa.
Fizično kaznovanje je prva črka vzgoje. Šole so dobro delovale, dokler so lahko učitelji občasno našeškali učence. Potem je šlo počasi vse v PM.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2784771

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.682
Preberi intervju z gospo Knez, mamo uspesnih dveh fantov. V Objektivu, sobotni prilogi Dnevnika. Sadovnjak in vinograd sta bila pomembna za njun razvoj. Okolje. Naravno okolje.
robi2107 sporočil: 702
[alek14]
Fizično kaznovanje je prva črka vzgoje. Šole so dobro delovale, dokler so lahko učitelji občasno našeškali učence. Potem je šlo počasi vse v PM.
Ti kar dovoli, da bodo tvojega otroka v šoli tepli, jaz pa tega že ne bom dovolil. Še mi doma ne uporabljamo telesnega kaznovanja, pa je naš otrok vseeno čisto normalen, pa mi bodo tuji ljudje pretepali otroka. Seveda pa to ne pomeni, da mu je vse dovoljeno. Nasprotno. Pri nas je vzgoja kar stroga, le da kaznovanje pogosto sploh ni potrebno. Zaleže že vprašanje, ali bom res moral odvzeti kakšen privilegij, da bo kaj zaleglo. Se pa strinjam, da so šle zadeve v šolah predaleč. Učitelji nimajo več resnih možnosti, da po potrebi kaznujejo učenca, za povrhu se pa še starši prepogosto vtikajo v njihovo delo in grozijo z raznimi odvetniki, namesto da bi otroka trdo prijeli, če se zajebava v šoli. Sam sem v OŠ hodil v času socializma, ko je bilo telesno kaznovanje že zdavnaj out, pa nikomur ni padlo na pamet, da bi odgovarjal učiteljem in bil nesramen do njih. Danes pa je to splošna praksa. Ampak krivdo za to v največji meri nosijo starši, ki opuščajo svojo vzgojno funkcijo in svojih otrok ne naučijo manir. Primitivizem staršev je krivec, če sem še bolj konkreten.

Strani: 1