Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 47.148
[NemirniTujec]
> Kitajska na 2% rasti bi bila kot Cernobil.

Tudi jaz sem bral, ampak realnost se ocitno ne strinja. Pomoje so to lovacke price.

Slovenija je tudi bila navajena 4 do 5 na leto, pol je bilo pa naenkrat
minus 10, in ljudje so odlocno podprli... komuniste :-)
Ja. Ampak poglej, tu so problem unknown unknowns... kaksni krediti drzijo pokonci shadow banking.Ko imas 10% gospodarsko rast se to prevede v cel kup ekscesov, ki ne zdrzijo vec, ko se rast umiri.

Moje pricakovanje je, da bo naslednjo krizo izzvala kitajska. Celo se mi zdi da je tu Trump nebistven, kvecjemu je lahko trigger ali pa zadeve pospesi za kaksno leto.

Mislim da recept, ki se ga gre kitajska so preizkusili CIST VSI azijski tigri, in cist vsi so prisli do faze katastrofalne implozije, po kateri so bili potem kvecjemu mucki naprej.

Ni nobenega razloga da se kitajski to ne bi zgodilo, je pa res da pac komunisticna diktatura lahko fejka podatke kaorkoli hoce, in tudi shorterje postavi pred zid...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2783987

Strani: 1

crt sporočil: 21.085
Zadnja sprememba: crt 16.07.2019 12:09
[bc123a]
Mislim da recept, ki se ga gre kitajska so preizkusili CIST VSI azijski tigri, in cist vsi so prisli do faze katastrofalne implozije, po kateri so bili potem kvecjemu mucki naprej.

Ni nobenega razloga da se kitajski to ne bi zgodilo
azijske tigre je masovno poharala valutna kriza 1997, ki je v nadaljevanju obiskala se rusijo in juzno ameriko.

da do taksne oblike lahko pride, rabis visoko zadolzitev v tuji valuti in/ali ne prevec resno vzeto centralno banko, pomaga pa tudi to, da je izvoz zelo pomembna komponenta gdp.

mimogrede, to je tudi bistvo tistega mesecevega, ces da je izvoz ahilova peta slovenije. to je seveda res. enako kot se res vsi strinjamo, da dokler je z njim vse ok, je vse ok.
1357 sporočil: 4.436
Vsi v debati pozabljate na osnovno kako se izračunava RELATIVNA rast BDP-ja? Na osnovi rezultatov preteklega leta. Šele če bi se rast BDP-ja izražala v absolutnih številkah bi bilo videno realno stanje koliko je kdo dejansko močan, in kot posameznik in kot družba in kot država. Samo absolutne številke vsi skrivajo pred širšo javnostjo povsod po svetu, ker bi ti podatki če biprišli v množičen medijski obtok zanetili v polovici sveta revolucije, v še eni tretini pa nerede tipa kot jih poznamo v Franciji trenutno z rumenimi jopiči.
To da ima Kitajska tako visoko relativno rast BDP-ja pomeni samo to da ima še vedno v primerjavi z večino ostalega sveta izredno nizek BDP izražen v absolutnih številkah.
PyotrNovak sporočil: 2.651
Ze 2 leti pada pritok delovne sile, rodnost pa je nizja od japonske. TO je bomba ki jo enostavno ne morejo odstraniti.
Se se dobro spomnim kako je bilo - Japoska bo prevzela svet. Chinki bod ZELO zadovoljni ce bodo tako mehko pristali.
Po moje so "powers that be" zelo temeljito izbrali kdaj je treba startat carinsko vojno. Ta NI slucajna.
Na drugi strani pa US industrija raste nazaj z neverjetno brzino, prav tako tudi nove tehnologije. Pravkar sem gledal robota ki sam izbere zrelo solato in jo pospravi.
Masa slabo izobrazene delovne sile bo kmalu breme, NE prednost. Poleg tega ima US delavec 3x visjo produktivnost; torej ko chinki dosezejo 1/3 US place so predragi. Izdelki bodo malo drazji, pa BISTVENO boljsi. Kitajskega sranja ne bom nikoli pogresal.
EU pa na krmilo SE eno noro kravo, ki ima edino referenco da je zjebala lastno armado v poden. EU bo "zelena", US pa bo izginila na obzorju. Se bojim da bodo tole norost terali do bridkega konca.

Strani: 1