Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.702
[bc123a]
> [NemirniTujec]
> > [bc123a]
> > Kitajska je hudo odvisna od sveta, ki kupuje izdelke, ki jih ne morejo prodati na notranjem trgu (ker so predragi), obenem pa niti v prejsnji krizi ni dozivela nobene katarze. Baloni se tam napihujejo ze krepko vec kot deset let, shadow banking sektorj je ogromen in samo partijska prisila drzi zadeve pokonci.
>
> Kitajski izvoz je 20% bdp. Slovenski je 80%, Nemski 50%. Ocitno partijska prisila ni zanemarljiv faktor stabilnosti.

Pri kitajski je problem rast BDP. Slovenci in svabe smo lahko ful zadovoljni z 2% rastjo, ob tem imamo celo idealno zaposlenost.

Kitajska je navajena rasti po 7-10%. Ze leta nazaj sem bral lestvico, kako je potencialni druzbeni nemir na kitajskem odvisen od procenta rasti: pod 7% je baje potencial za grde revolte proti partiji, vkljucno z uradno nedovoljenimi strajki.

Kitajska na 2% rasti bi bila kot Cernobil.
Tudi jaz sem bral, ampak realnost se ocitno ne strinja. Pomoje so to lovacke price.

Slovenija je tudi bila navajena 4 do 5 na leto, pol je bilo pa naenkrat
minus 10, in ljudje so odlocno podprli... komuniste :-)

Vsekakor se bo rast bdp po nujnosti umirila, ker pac postaja tako visok.
Ali se bo ljudstvo zaradi tega fuknilo na trepalnice in si odsekalo kurac - to pa bomo pa sele videli. Pomoje je evropa veliko blizje raznim uporom in uradno nedovoljenim politicnim idejam.

Te zgodbe o "samostonije kitajska implodirala" spominjajo na mencigerjansko prerokovanje "propada" amerike, karkoli naj bi propad ze bil. I wouldn't hold my breath.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2783983

Strani: 1

bc123a sporočil: 47.208
[NemirniTujec]
> Kitajska na 2% rasti bi bila kot Cernobil.

Tudi jaz sem bral, ampak realnost se ocitno ne strinja. Pomoje so to lovacke price.

Slovenija je tudi bila navajena 4 do 5 na leto, pol je bilo pa naenkrat
minus 10, in ljudje so odlocno podprli... komuniste :-)
Ja. Ampak poglej, tu so problem unknown unknowns... kaksni krediti drzijo pokonci shadow banking.Ko imas 10% gospodarsko rast se to prevede v cel kup ekscesov, ki ne zdrzijo vec, ko se rast umiri.

Moje pricakovanje je, da bo naslednjo krizo izzvala kitajska. Celo se mi zdi da je tu Trump nebistven, kvecjemu je lahko trigger ali pa zadeve pospesi za kaksno leto.

Mislim da recept, ki se ga gre kitajska so preizkusili CIST VSI azijski tigri, in cist vsi so prisli do faze katastrofalne implozije, po kateri so bili potem kvecjemu mucki naprej.

Ni nobenega razloga da se kitajski to ne bi zgodilo, je pa res da pac komunisticna diktatura lahko fejka podatke kaorkoli hoce, in tudi shorterje postavi pred zid...

Strani: 1