Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.702
[bc123a]
> [NemirniTujec]
> > [bc123a]
> > Kitajska je hudo odvisna od sveta, ki kupuje izdelke, ki jih ne morejo prodati na notranjem trgu (ker so predragi), obenem pa niti v prejsnji krizi ni dozivela nobene katarze. Baloni se tam napihujejo ze krepko vec kot deset let, shadow banking sektorj je ogromen in samo partijska prisila drzi zadeve pokonci.
>
> Kitajski izvoz je 20% bdp. Slovenski je 80%, Nemski 50%. Ocitno partijska prisila ni zanemarljiv faktor stabilnosti.

Pri kitajski je problem rast BDP. Slovenci in svabe smo lahko ful zadovoljni z 2% rastjo, ob tem imamo celo idealno zaposlenost.

Kitajska je navajena rasti po 7-10%. Ze leta nazaj sem bral lestvico, kako je potencialni druzbeni nemir na kitajskem odvisen od procenta rasti: pod 7% je baje potencial za grde revolte proti partiji, vkljucno z uradno nedovoljenimi strajki.

Kitajska na 2% rasti bi bila kot Cernobil.
Tudi jaz sem bral, ampak realnost se ocitno ne strinja. Pomoje so to lovacke price.

Slovenija je tudi bila navajena 4 do 5 na leto, pol je bilo pa naenkrat
minus 10, in ljudje so odlocno podprli... komuniste :-)

Vsekakor se bo rast bdp po nujnosti umirila, ker pac postaja tako visok.
Ali se bo ljudstvo zaradi tega fuknilo na trepalnice in si odsekalo kurac - to pa bomo pa sele videli. Pomoje je evropa veliko blizje raznim uporom in uradno nedovoljenim politicnim idejam.

Te zgodbe o "samostonije kitajska implodirala" spominjajo na mencigerjansko prerokovanje "propada" amerike, karkoli naj bi propad ze bil. I wouldn't hold my breath.