Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 47.197
[FrRoSt]
!??

Tehnični recesiji!??? Oni imajo še toliko rezerve, da bo marsikdo postal insolventen, preden se bo na kitajskem kaj omembe vrednega zgodilo.... Svet lahko preživi brez Kitajske in Kitajska lahko preživi brez Sveta! :))
Neumnosti. Kitajska je hudo odvisna od sveta, ki kupuje izdelke, ki jih ne morejo prodati na notranjem trgu (ker so predragi), obenem pa niti v prejsnji krizi ni dozivela nobene katarze. Baloni se tam napihujejo ze krepko vec kot deset let, shadow banking sektorj je ogromen in samo partijska prisila drzi zadeve pokonci.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2783972

Strani: 1

NemirniTujec sporočil: 5.702
[bc123a]
Kitajska je hudo odvisna od sveta, ki kupuje izdelke, ki jih ne morejo prodati na notranjem trgu (ker so predragi), obenem pa niti v prejsnji krizi ni dozivela nobene katarze. Baloni se tam napihujejo ze krepko vec kot deset let, shadow banking sektorj je ogromen in samo partijska prisila drzi zadeve pokonci.
Kitajski izvoz je 20% bdp. Slovenski je 80%, Nemski 50%. Ocitno partijska prisila ni zanemarljiv faktor stabilnosti.

Oranzna Opica pa prav nic ne razlikuje pri jebanju Kitajske ali EU, ali celo sosednje Kanade in Mehike. Kar zjutraj vidi na fox news, to mu je do kosila tarca, pac opicji attention span. Vprasanje je samo se kako se bomo mi navadili ziveti v svetu, kjer kitajska elita lahko pocne kar se ji zljubi.
FrRoSt sporočil: 4.160
[bc123a]
> [FrRoSt]
> !??
>
> Tehnični recesiji!??? Oni imajo še toliko rezerve, da bo marsikdo postal insolventen, preden se bo na kitajskem kaj omembe vrednega zgodilo.... Svet lahko preživi brez Kitajske in Kitajska lahko preživi brez Sveta! :))
Neumnosti. Kitajska je hudo odvisna od sveta, ki kupuje izdelke, ki jih ne morejo prodati na notranjem trgu (ker so predragi), obenem pa niti v prejsnji krizi ni dozivela nobene katarze. Baloni se tam napihujejo ze krepko vec kot deset let, shadow banking sektorj je ogromen in samo partijska prisila drzi zadeve pokonci.
To je pač tvoje mnenje! :)

Ker si ravno ti, mi ni težko še enkrat povedati svojega mnenja, čeravno se mi zdi, da bi ga vsak, ki me vsaj malo bere, moral dobro poznati... :)

Ne vem, o kakšni katarzi govoriš!?? In res, na kitajskem je partijska prisila, če jo že tako poimenuješ in ta, ne da lahko naredi marsikaj, ampak bo naredila vse! In to vse ne enači z Butalskimi dejanji, vključno s cvetom in prodajo Butalskih bank za drobiž,... malce bodo devalvirali juan, za kakšnih 20% in zadeva bo ponovno tekla kot podmazana.... še nadaljnih 10 let! :) Na Kitajskem imajo mešanico med planskim (centralno-načrtovanim) in tržnim gospodarstvom! In tega ne zanemarjajte in podcenjujte!!

Kitajsko spremljam, ko so se po njihovih cestah vile nepregledne množice kolesarjev v modrih oblekah, vsak od njih pa je imel cilj, da bo imel svojo zapestno mehansko uro! in poglej jih danes! :) Kaj pa se je dogajalo vmes!?

Ni dolgo nazaj, ko sem gledal film, sicer čista ZF, Bruce Wilis se malo sprehaja čez čas in igra morilca v prihodnosti, nekaj podobnega, :) .... in ko hoče nekam pobegniti in se skriti v prihodnodti in ponikniti v primerni okoliš s standardom, kaj mu svetujejo!?? Kitajsko! :) No, tudi jaz sem bil malo presenečen. :) Vendar taka je realnost. :)

Ekonomija obsega (in del) je pri njih taka, da boli Glava!! :) Ko so Nemci razvili prvi (hitri) vlak, kje so ga postavili!?? Na kitajskem! Menda povezuje letališče do mesta Peking...

Ko gledam kakšne dokumentarce, se pojavlja tudi Kitajska... Saj vem, da moraš te zadeve gledati z dobro mero Rezerve, vendar ko vidiš te stvari, se kar malce zamisliš. Veternice postavljajo kot po tekočem traku v morju, ... proizvajalcev mobilnih naprav imajo toliko, kot jih ti ne moreš našteti vseh svetovnih! ... Saj mnogi propadejo, se transformirajo, jih požrejo večji in vse to! Vendar, vse to je samo naraven cikel življenja! :)

Samo poglej G5! Zakaj taka polemika in prerekanje!?? Če je Japonska dosegla svoj zenit v elektroniki, ga bo Kitajska zagotovo v digitalni dobi... In celo robotizirajo se tudi njihove tovarne... :)

Sem še na Slo-tech, tisto kvazi demokratično informacijsko tehnološko greznico iskati tale naslov oddaje, ki sem ga tam spravil:

Vse, kar morate vedeti o Kitajski, pa niste vedeli, kaj bi sploh vprašali! :)

4d.rtvslo.si/arhiv/m.../174619313

In tale Delova dopisnica dobesedno RAZTURA! :)

Strani: 1