Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Putin je Rusom prepovedal letenje v Gruzijo

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Endimion sporočil: 6.956
[Glavni forum] Tema: Putin je Rusom prepovedal letenje v Gruzijo
[#2780923] 24.06.19 14:51 · odgovor na: PyotrNovak (#2780911)
Odgovori   +    2
To ni povsem tako:

en.wikipedia.org/wik...tlecruiser

Zgrajeno v Leningradu

Graditi Letalonosilko v Črnem morju, bi tudi bila neumnost zarad Montreux konvencije, ki prepoveduje Letalonosilkam s tonažo večjo od 15000 plutje skozi Bospor. Ni pa te omejitve za druge tipe Vojaških ladij. Zato je Admiral Kuznetsov klasificiran kot križarka ki nosi letala :) (in ima za letalonosilko surov protiladijski firepower). Montreux Konvencija je tudi "kriva" da USA ne morejo kar poslat svoje 6 flote tja, ne glede na to kako bi si to ukrajinci (in komentariat pričujočega časnika) želeli. Omejitve pač veljaljo za vse, ne le za državem, ki so ob Črnem Morju. Razlika je v količini robe. Za države ob Črnem morju je neomejeno (Z nekaj omejitvami),za druge države pa so te omejitve bistveno bolj striktne.

en.wikipedia.org/wik...he_Straits

Niti ne vem, koliko je letalonosilka v splošni doktrini ruske vojske. Za uveljavljanje svoje "demokracije" jih američani morajo imeti, saj jih od povsod obkroža morje. Rusija pa se razteza geografsko čez pol sveta, ali še kaj več, in jim bi letalonosilka predstavljala prej liability kot asset. Oddaljene države, pa tako niso v ruski interesni sferi. Putinov vrtiček so republike bivše ZSSR, in del bližnjega vzhoda (kar pa na konvencionalen način doseže brez uporabe letalonosilk). Plan sicer je (Projekt Shtorm) ki pa je šele dobro na papirju, in nniti ni rekjer rečeno, da se bo to gradilo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2780923

Strani: 1

PyotrNovak sporočil: 2.515
[Glavni forum] Tema: Putin je Rusom prepovedal letenje v Gruzijo
[#2780939] 24.06.19 16:40 · odgovor na: Endimion (#2780923)
Odgovori   +    0
Ne vem zakaj je poslal pol tisti flat top parnik na črn premog dol pred Sirijo? Na izlet, pokazat svojo bedo, ker mora imeti vedno vlačilce, ker se rad pokvari?
Daj ENKRAT priznaj da jih NE morejo in NE znajo naredit, niti nimajo denarja za to. NITI letal, ker rabijo jump ramp namesto katapulta. To pa pomeni da NI dovolj močnih motorjev + manjša nosilnost letal.

Strani: 1