Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

aimon sporočil: 279
"Naša država se bo v razpravi o določitvi ciljev do leta 2050 zavzemala za to, da si za cilj določimo ogljično nevtralno družbo do leta 2050, je dejal."
V Sloveniji bodo torej elektriko v glavnem proizvajale jedrske elektrarne. Postavitev hidroelektrarn "okoljevarstveniki" zavirajo, sončnih in veternih elektrarn pa bo čedalje manj, ko bodo ukinili subvencije. Prve namreč ponoči ne dajejo elektrike, druge pa ne dajejo elektrike, ko piha premalo ali sploh ne.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2776072

Strani: 1

samen sporočil: 60
Sicer pohvalno, da MOP razmišlja in da ne želijo več solirali oziroma da si želijo političnega konsenza - beri porazdelitev odgovornosti.
Pri ciljih OVE je namreč MOP delal po svoje (mimo energetike, mimo družbe, celo mimo svojih zakonov o Naturi) in zato nas bo poleg glave kmalu bolelo tudi na denarnici. Je pa lepo, da se MOP zaveda, da si ne morejo privoščiti še enega cilja (v tem primeru CO2 znižanja) samo na svoj račun... ker bi dejansko lahko imeli preveč težav;to danes vidijo pri OVE cilju, kjer so bili najbolj ambiciozni v EU. Danes pa vidimo, da tiste države, ki niso bile ambiciozne pri obljubah, ampak so delale na realizaciji, bodo lahko lepo zaslužile s prodajo tistim državam, ki so samo obljubljale - kot Slovenija.
Upam, da pride račun za MOP in ministre, ki so obljubljali na prazen nič, kljub jasnim opozorilom drugih

Strani: 1