Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Regulirani pogonski gorivi najdražji letos

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mimoidoci sporočil: 5.183
[Glavni forum] Tema: Regulirani pogonski gorivi najdražji letos
[#2773288] 07.05.19 16:57 · odgovor na: UriahHeep (#2773285)
Odgovori   +    2
[UriahHeep]
Slovenski bankirji seveda še danes 10 let po krizi in 30 let po zamenjavi sistema nimajo ene čiste, kako se na svetovnem trgu "dela denar" in morajo zato dvotretjinsko krasti slovenskega delavca za strojem, da sploh lahko živijo in prikažejo nek "dobiček".

Zanimivo, da so Dengovi komunisti rabili samo pet let, da so v financah (sicer s pomočjo Amerike, ki pa je v tem pogledu seveda vedno na voljo, le Kučana se ne sme imeti za vratom), prišli na zeleno vejo. Vprašanje je, koliko denarja bo ta oslovsko - lopovska banda, ki gnezdi predvsem v NLB in BS še pognala. Gre namreč za ključno vprašanje v državi.

Zanašati se, na, sedaj, tuje banke, ne gre, predvsem zato, ker je tam situacija samo na videz drugačna. Vse tuje banke v Sloveniji, razen ene, delujejo po principu, da imajo v banki človeka, kateremu je iz centrale določena kvota dobrih investicjskih predlogov. Seveda ta človek nima ne čiste, kdaj bo kak od teh predlogov postal donosen in efektiven, ampak mu to sporočijo iz centrale. In potem ta človek proglasi zmago. Seveda so te "zmage" namenjene čisto posebni, izbrani, klienteli. Sedaj si lahko mislimo, koliko vse skupaj koristi celotni Sloveniji in njenim državljanom.

Po Brexitu bo še "evropskih sredstev" bistveno manj in bomo celo financirali Bruselj. Slovenija po Aleksandru Bajtu še ni imela ekonomista, ki bi sploh znal kaj več od računovdstva. Zato ni čudno, da, za denar ukraden delavcem, navadne budale predavajo ekonomijo po slovenskih univerzah. Tudi Zakrajšek je bil v FED samo uradnik, ki je, za Slovenijo, ponavljal floskule, od katerih živijo ameriški finančni mediji.

Fajn bi bilo, da bi si Slovenci lahko ogledali posnetek predavanja, ki ga je imel nobelovec Robert Shiller lansko leto na londonski LSE. Zlasti je signifikanten začetek predavanja, ko Shiller, za govornico, iz prsnega žepa skupnjiča potegne zložen WSJ, ga razgrne pred publiko in v smehu pokaže na fotografijo na prvi strani in nadaljuje... Večini publike potem ni bilo do smeha, pri nas pa univerzitetni profesorji ekonomije sploh ne bi razumeli, v čem je bila fora tega, kar je bil potem povedal.

Se vidi, da ima Trump denar in lahko plača ljudi, ki znajo, ne pa pocarje, ki na uvierzah (tudi ameriških) predavajo za plačo in podkupnine z Wall Streeta. Tako se Trumpu ni treba bati za novo izvolitev, saj bogastvo ni več v domeni kraj s strani MBA-jevcev, ampak samo še v čisto navadnem delu in ekspertnem znanju. Vse čudenje, da je Trump zmagal, je pravzaprav posledica tega, da upravljalska sfera v Ameriki in po svetu, do takrat še ni dojela sprememb v načinu delovanja Wall Streeta, kar pa seveda pomeni, da Wall Street deluje po nekakšnem kastnem principu. In temu principu, ki se je Clintonovi zdel samoumeven, ne da bi se zavedala pomena spremembe v osnovi njegovega delovanja, se je Trump politično uprl in zmagal. Torej, Wall Street svetu po letu 2005 prodaja isto, kot prej, le na bistvno drugačen način. Če si pri koritu, kot je Clintonova, tega sploh ne opaziš, če pa si izven, pa to še kako opaziš in ni važno ali imaš milijone in miljarde ali samo plačo. To je točka, kjer se je na prejšnjih volitvah v Ameriki bogastvo v poltičnem smislu združilo z navadnim delom. Očitno je Trump bil dovolj pretkan in v stiku z realnostjo, Clintonova pa ne, saj je dobro poznana zgodba že z začetka kaiere Clintonovih, ko sta oba skupaj, iz državnega fonda ukradla deset milijonv dolarjev in so jima jih drugi začeli za odstotke glavnice plemenititi.

Amerika, in z njo tudi Kitajska, so že toliko naprej od nas, da si tega ne moremo več niti predstavljati. Struktura dela se totalno menja. To je tisto, kar sedaj Ameriko in Kitajsko žene dalje. Žal so slovenski politiki povsem odvisni od idiotov, ki predavajo na družboslovnih delih slovenskih "univerz" in tako nimajo pojma, kaj se v najbolj razvitem delu sveta dogaja in zato še vedno pričaujejo, da bo Bruselj posal mano z neba in jih odrešil vsega hudega.

Vsem lahko pomagaš, samo bebcu ne.

Uriah Heep.

Ja Enfrice. O tem sva nekoč že govorila in se pretežno strinjala. Sva pa imela tudi določena razhajanja. Medtem sva seveda oba dozorela in veselim se novih polemik.