Izbrani forum: Avto

Izbrana tema: članek Tri vprašanja, s katerimi se sreča vsak kupec kie ceed

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

usimoncic sporočil: 3.412
[MF-263863]
Res ne vem, zakaj evropski avto, če se dokazljivo bolj kvarijo, imajo krajšo garancijo (precej krajšo v primerjavi s 7-letno) in bolj zgubljajo na ceni kot rabljeni. ceed je po tej plati celo boljši od golfa, kar precej zgovorno dokazujejo nemške statistike. Sicer pa zelo dober članek.
Ti jo kar kupi. Jaz sem enkrat, dva Ceed-a, zase in za ženo, pa je z obema en sam križ že od prvega leta. Tisto "garancijo" si lahko nekam zataknejo, statistike prav tako. Mama je tudi imela Ceed-a, pa tudi ni bila z njim zadovoljna, pa še znebiti se ga nikakor ni mogla, nazadnje pa je šel za precej nizko ceno, tako da ne vem od kje ti podatek, da Ceed malo zgublja na ceni. Bosta tudi naša dva prej ali slej na trgu, pa bomo videli kako Ceed drži ceno. Mogoče bo pa takrat res prvič, ko bom nad Ceedom pozitivno presenečen :-)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2773252

Strani: 1

MF-263863 sporočil: 44
Poglej si članke na to temo iz recimo nemškega Autobilda. Pred kratkim so naredili primerjavo cen rabljenih avtomobilov golfovega razreda po 5 letih. Ceed je bil pred vsemi, saj je izgubil najmanj. Vse boš zlahka našel na netu. Kako je pri nas, pa težko rečem, imam pa občutek, da so tudi tukaj cene oziroma njihov padec podoben. Po mojem je pri Kiji ključno glede cene, da ima po 5 letih še pred sabo 2 leti garancije, kar naredi nakup precej bolj varen. Zato pa tudi manj pade vrednost avtu. p.s. Napišem ko bomo prodajali, nam dela avto b.p. Res nobenih težav, pa ima avto že precej kilometrov

Strani: 1