Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 21.057
Zadnja sprememba: crt 05.05.2019 22:04
Ameriški predsednik Donald Trump je tvitnil, da se bodo carine na 200 milijard dolarjev kitajskih dobrin, ki so bila do sedaj deležne 10-odstotne carinske stopnje, v petek povišale na 25 odstotkov.
... dodatna ideja je prav tako 25% na se dodatnih 325 mrd obsega doslej necarinjenega uvoza.

kako zadeva gre, smo ze preigrali...

- ameriske carine hladijo kitajski izvoz
- slabsi kitajski izvoz hladi kitajski uvoz
- slabsi kitajski uvoz hladi nemski izvoz
- slabsi nemski izvoz hladi nemski uvoz
- potem smo pa ze doma

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2773045

Strani: 1

crt sporočil: 21.057
Zadnja sprememba: crt 06.05.2019 07:26
aja, se to...

baje obstajajo ljudje, ki menijo, da carine placajo kitajska podjetja (mislim, logisticno - da se njimi zaracuna).

carino tipicno placa uvoznik, torej amerisko podjetje. z nekaj zlobe bi lahko rekli, da za ameriske uvoznike ni prisel tax cut, temvec customs hammer. oni so ceteris paribus tisti, ki potencialno ali realno pretakajo milijarde v proraoun.

skozi izbiro teh podjetij, da se jim to potemtakem vec ne splaca (kadar v posameznem primeru do tega pride) ali da je nujno izpogajati nizjo ceno, da se kompenzira carina, pa preide ta udarec na kitajske izvoznike je to potem tista prej opisana veriga od hlajenja kitajskega izvoza dalje. (dodatni potencialno stisljivi kanal so seveda ameriski kupci ameriskih uvozikov.)

zdaj kolko je tega, da pride do idealne situacije, ko ameirski uvoznik tolko zniza nabavno ceno, da se mu vec ne pozna in je potem samo placilni agent za zanj nevtralno carino, pa ne vem. ce kdo ima kaj takega, prosim. pa ne z domene jozetovespletnenovice.com.

Strani: 1