Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vickibedi sporočil: 11.439
[BeliF]
po mojem bo volilna udeležba v italiji in na madžarskem kar dobra, v sloveniji in na hrvaškem pa bolj zanič

najbolj me seveda zanima, kakšna bo volilna udeležba v UK. če bo majhna bo Farage zagotovo izboljšal rezultat iz 2014, če bo visoka pa se lahko zgodi, da bo navkljub kraji glasov laburistom in torijcem zgolj malenkost izboljšal prejšnji rezultat. ampak če se bo ta kraja uspešno izvedla se bodo preostali torijski in laburistični glasovi šteli za remain, kar bo pomenilo krepko preko 50% za remain stranke... in bo brexit referendum že četrtič padel na volitvah (po 2015, 2017 ter letošnjih lokalnih volitvah)

če potem torijci ne bodo želeli razpisati novega referenduma bo ogenj v strehi zaradi remainerjev. če ga bodo razpisali bodo pa brexetirji razpizdeni... smeha polna skleda :)
Res vse skupaj se je sprevrglo v črno komedijo, še krave se jim režijo... ;)

Morda je res najbolje da se referendum ponovi, čeprav jaz Britance razumem, da je EU politični projekt, v katerem igra Nemčija glavno vlogo (Francozi pa se šlepajo zraven). In Britanci so zgodovinsko nezaupljivi preedvsem do Nemcev, seveda pa tudi do Francozov.

Ob nedavnem obisku Bruslja (parlamentarium) sem dojel, da kljub navidezni fasadi enakosti, majhni (balkanski) narodi v tej EU ne pomenimo nič. Ok, ampak zgleda da tudi večji narodi dobivajo podoben občutek, kar za projekt EU ni dobro. Mi, ki imamo YU izkušnjo, bi jim lahko svetovali...mislim da ne bi čisto zabluzili ;)