Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

taubi83 sporočil: 122
Nič od naštetega nisem napisal. Dajte še prosim enkrat prebrati.
Omenil sem popolnoma zgrešeno primerjavo, ki ni realna. Za kaj po tem po vaše Avstrija? Za kaj ne kar Luksnburg, Švica. Tam 1300 sploh ne moreš dobiti, ker je daleč od minimuma. .....

Standard si je treba prislužiti. In razbremenitev dela bi sicer nekaj pripomogla. Vendar ne veliko. Težava je, da je 85% gospodarstva hudo zastarelaega oziroma se ukvarja z stvarmi, ki so jih počeli že v Jugi. Da o totalni neorganiziranosti ne govorim. In tu mi izgubljamo dodano vrednost. Avstrijci tega ne delajo več ker vejo da tako pač ne bo 2000 neto povprečje.

In hvalospeve o Avstijskih plačah in davkih pišejo večinoma tisti, ki delajo gor in živijo v Sloveniiji. Njim se pozna. Tisti, ki živijo gor imajo enake težave kot mi.

Meni v službi je navjvečja muka sodelovati z slovenskimi podjetji. Na žalost. Res. Same zamude, same prazne oblube. Ko jih pa rabiš se ti pa še javijo ne. Ni primerjave z tujino.

In če pogledamo katere države so na vrhu pri zadovoljstvu ljudi. Tiste, ki imajo najvišje davke. Torej sama obdavčitev ni toliko pomembna. Sploh, če imaš občutek, da daješ za nekaj kar ti pomaga. Dobro šolstvo, dobro zdravstvo, hitra, enostavna in logična papirologija. Ponavljam. DOBRO, ne rabi biti POPOLNO!!!


Ja. Absolutno si želim več od svoje bruto plače. Samo ne zato ker si mi zdi, da dajem preveč. Ampak za to ker za svoje davke nič ne dobim in moram tako še svojo neto plačo porabljat za stvari, ki sem jih že plačal.

lp

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2772563

Strani: 1

sopranos sporočil: 9.493
Ja, saj malo sem te tudi provociral. Saj jaz nisem za to, da bi se tekmovalo v tem, kdo bo imel nižje davke. Vseeno pa je treba biti razumen kar se tega tiče. Davki v Sloveniji so že danes kar visoki in bi potrebovali vsaj malo razbremenitve.

Z dvigom minimalne plače v zadnjih letih država sili slaba podjetja k prestrukturiranju, doseganju višje dodane vrednosti itd. Problem pa je, da tudi zaradi davčne politike temu ne sledijo plače višje po lestvici. Se pravi ravno plačilo tistih strokovnjakov, ki naj bi dvigovali dodano vrednost v podjetjih.

Pa malo se tudi vprašajmo kakšne signale daje Slovenija kot država. Vedno samo višji davki, višje kazni itd. In to ena mednarodno nepoznana država. Medtem ko mednarodno prepoznana država kot je Avstrija sporoča, da bo znižala davke.

Strani: 1