Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

gobim sporočil: 466
[telexdell]
Špekulacije o ogljičnem odtisu bi mogoče veljale, če bi v Nemčiji za povečano rabo električne energije zaradi elektrifikacije prometa gradili nove termoelektrarne na premog. Če pa bodo zaradi večjih potreb po elektriki povečali proizvodnjo v OVE virih potem pa je situacija povsem drugačna.
Trenutno je trg odsluženih avtomobilskih baterij še zelo majhen. Ko bo na cesti več avtomobilov bo večja tudi ponudba odsluženih baterij. S tem pa bodo postali rentabilni reciklaćni obrati, kjer bo za proizvodnjo litija, magnezija, kobalta... potrebno nekjkrat manj eneegije, kot jo potrebujejo sedaj, ko omenjeno pridobivajo iz bazičnih virov.
Bo pa vodih in metan zanimiv za pogon težjih vozil in delovnh strojev in pa seveda kot hranilnik trenutnih viškov energije.
Samo, da je problem v tem, da v tem trenutku nimamo tehnologije za reciklažo litija. Za primerjavo, svinčeve akumulatorje recikliramo 98% odstotno....

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2770561

Strani: 1

telexdell sporočil: 36
Zadnja sprememba: telexdell 18.04.2019 12:48
[gobim]

Samo, da je problem v tem, da v tem trenutku nimamo tehnologije za reciklažo litija. Za primerjavo, svinčeve akumulatorje recikliramo 98% odstotno....
Pred nekaj leti tudi ni bilo LED svetilk, pa osebnih računalnikov, pa televizorjev, pa...Ko bo trg izrabljenih baterij dovolj velik in s tem recikliranje profitabilno se bodo hitro našle nove tehnologije.
Koncem 70. let prejšnjega stoletja se je tudi predelalo le za vzorec svinčenih akumulatorjev, danes pa se skoraj vsi. Pa tehnologija je od takrat do danes precej napredovala v smislu nićanja stroškov in večanjem produktivnosti.

Strani: 1