Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.683
[vickibedi]
> [sopranos]
> > [Skippy]
> > > [spiderman]
> > > Ali niso nakupovalna središča že malo pasee??
> > > .
> > > Kakor berem se na zahodu nakupovalna središča v glavnem zapirajo, ker ljudje vse bolj tudi špecarijo že naročajo preko interneta.
> >
> >
> > Kje točno pa se nakupovalna središča v glavnem zapirajo? Spet neke neumnosti ...
> >
> >
> > Je pa pač povsem normalno, da vsem središčem tržna tekma ne uspe.
>
> Na Zahodu. V ZDA, v VB itd. Celo Walmart se ne širi več.
>
> In ravno tega drugega dela v Sloveniji še ni, da bi komu od večjih tekma ne bi uspela. Ni mi poznano, da bi recimo Mercator v Ljubljani zaprl 3 ali 4 štacune. Pa v BTC tudi kar nekako laufajo stvari. Ja, zapirajo in odpirajo se majhne luknje, ampak prazno ni.
>
> Naj gradijo. nimam nič proti temu. Samo izražam začudenje nad tem, da ne razumem ekonomije zadaj. Morda ja pri Sparu, ki bo povozil Mercator na celi črti. Ampak, kaj pa ostali?

Špecerija je posel z nizko maržo in trgovine so pač polne, ker ljudje morajo pač nekje kupovat osnovne potrebščine (alkohol, zigaretten und anderes was man braucht zum leben :))
Saj ravno o tem ti govorim, da niso polne. :) In da meni vsi podatki kažejo, da če hočejo trgovci normalno poslovati, potem jim drugega kot zapiranje trgovin ne preostane.

Ampak očitno so se nekateri, predvsem Tuš in tudi Mercator odločili, da bodo raje šli v stečaj in s sabo navzdol potegnili tudi dobavitelje. :/