Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.854
[vrac]
> [bc123a]
> > Naš komentar: v vsakem zasebnem podjetju bi že zdavnaj usekali po mizi in bi kdo letel, bodisi zaposleni bodisi nadrejeni, če bi prakticirali in dopuščali tako šlamparijo
>
> Moj komentar: ce bo zasebnik ponudil zdravniku denar po Virantovi lestvici, pac ne bo sel k njemu delat. Ce res gre za taksne izracune, kot pisete, gre ocitno za direktno izogibanje placnemu sistemu. Dajmo uredit. Samo da potem ne bo kar naenkrat zmanjkalo se drugih, ne samo anestezistov.
>
> Vas gregoriceve tarife niso naucile razmisljati o tem, kako nerealna so pricakovanja slovenske raje glede plac, ki jih bodo sprejeli top zdravniki?
>
> Hitro ste pozabili, matr.

Nismo pozabili, se še predobro zavedamo pogoltnosti teh samooklicnih "top" zdravnikov. In kje je ta "top" jbt? To, da si daš izplačat 500 delovnih ur na mesec? Za to moraš biti dovolj velik prevarant, ne top strokovnjak na svojem delu.
Da ne bo nesporazuma. Absolutno se mi zdi hudo narobe da se to dopusca. To je balkanizem in ciganija. Samo opozarjam pa, da je lahko odzadaj marsikaj. Zdravniki imajo tu absolutno boljso pogajalsko pozicijo (tako na mikroravni, v smislu "sef, ce mi ne izplacate toliko in toliko, grem") kot na makroravni (v pogajanjih z vlado).

Hocem pojasniti, kako morda pride do tega, da grejo inspekcije skoz, in se nic ne zgodi. ZZZS je znan po tem, da ima najraje status quo, saj se na kilometer vidi, da jih je najbolj strah slabega piarja, do sedaj so super vozili, glede na to, za koliko sranja so odgovorni. Do sedaj se je vedno naslo drugega gresnega kozla (dopolnilno zdravstveno zavarovanje, zdravniki, itd.).