Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bigl sporočil: 13.650
Zadnja sprememba: bigl 24.03.2019 08:25
[FIN-311684]
Kje so še ure, ki so jih jih poleg 300 nadur in dežurstev preživeli na zasebnih klinikah in na delu preko podjemnih pogodb ali espejev? Bo nekaj dela tudi za kriminaliste.
Te ure morajo biti nekje vnešene in odobrene, razmišljam, ali pač ne? Kot si recepte lahko pišejo sami sebi, menda si tudi ur ne, ugibam.
Problem zdravnikov so po moje tudi delovne navade. Skozi dolg študij so primorani razvit študijske navade, zicleder. Delovne navade v operativi pa zahtevajo kompetentne ljudi in tu mislim, da jim starejši kolegi pač ne nudijo dovolj možnosti, da jih razvijejo. Razmišljam. In, ko so pred čisto operativo, ko moraš pridobljeno znanje in delovne izkušnje konkretno uporabit, pa je to vir stresov in nemoči, občutka preobremenjenosti. Ne moreš s študijskim pristopom navad obravnavat enega pacienta cel dan, če jih je na listi, ne vem, mislim, da je norma 40 dnevno? Lep dan.
P.S.: Dajte mladim zdravnikom več prakse že prej, kajti zaradi dolgega študija so bolj usposobljeni oziroma primerni za akademsko kariero, kot klinično operativo.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2765784

Strani: 1

bc123a sporočil: 46.876
[bigl]
> [FIN-311684]
> Kje so še ure, ki so jih jih poleg 300 nadur in dežurstev preživeli na zasebnih klinikah in na delu preko podjemnih pogodb ali espejev? Bo nekaj dela tudi za kriminaliste.

Te ure morajo biti nekje vnešene in odobrene, razmišljam, ali pač ne?
Seveda so. In po moje so odobrene tako da zdravnik pride do nadrejenega in rece, da bosta od sedaj racunala vsako naduro 2x, sicer gre tja in tja (in mu pokaze ponudbo place).

Strani: 1