Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.088
Posamezna podjetja res zvišujejo dodano vrednost, do nekakšnega usodnega dviga v celotnem gospodarstvu pa ne more priti, ker javni sektor preveč denarja izpleni gospodarstvu, ki mu iz leta v leto ostane manj za raziskave in razvoj, kar je nujno za dvig dodane vrednosti. Iz evra, ki ga javni sektor izpleni iz gospodarstva, ta isti javni sektor ustvari 0,9 evrov, če pa evro ostane v gospodarstvu, ta iz njega ustvari 3-4 evre. Z drugimi besedami, če bi 400 milijonov, ki jih je v decembru Pogačar podaril javnemu sektorju ostalo v gospodarstvu bi v decembru letošnjega leta bi bili bogatejši za 1,2-1,5 milijard, ker pa je 400 milijonov prigrabil javni sektor je ta denar v bistvu uničen.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2765176

Strani: 1

PyotrNovak sporočil: 2.513
Po ene dveh letih sem srečal mlajšega kolega, ki je ves navdušen odprl firmo pred leti, zagrizen in mojster svoje obrti - je občasno moj podizvajalec če želim daleč najboljšo kvaliteto. Na začetku je velikokrat delal tudi ob nedeljah. Pravi da ima VSEGA poln kurac, bo verjetno odpustil vse 4 zaposlene in delal sam naprej. Sem mu čestital: Welcome to the club, kolega!
Dajatve so take da se enostavno NE splača več zaposlovati, razen če moraš. Za zdravo širitev z lastnim kapitalom skoraj ni več možnosti. Za kredit je pa danes mnogo prenevarno, glede na to da prihaja kriza.
Ta proces pomnoži nekaj tisočkrat, pa je kristalno jasno kam gremo.

Strani: 1