Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek V začinjenih piščančjih zrezkih Perutnine Ptuj odkrili salmonelo
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2764945] 20.03.19 07:47 · odgovor na: (# 2764923)
[bc123a]LOL.....jaz grem pa do soseda kmeta, kjer imam naročeno vzrejo piščancev, primem enega, mu odbijem glavo, da izkrvavi, izprazniš drobovje (pred ali pa po garanju, stvar okusa) potem ga v 20 litrov kropa ogaramo/omosamo (20min dela), nakonc pa obesim 4kg težkega piščanca za ene 3 dni v kleti, zato da adrenalin razpade.....pa na površinah, kjer se pripravlja hrana ne uporabljamo človeku nevarnih kemikalij....kot je naprimer steelex in "piščanec" iz perutnine ptuj :) steelex je nevaren zato, ker ti lahko uniči prebavni trakt zaradi kemikalij, ki topijo maščobo, piščanec iz perutnine ptuj pa je nevaren zaradi sumljivih substanc (rastni hormoni, sintetična hrana, pomanjkanje dnevne svetlobe/sonca ob vzreji, hormonski motilci, antibiotiki), ki se nahajajo v njem in se lahko nabirajo v telesu potrošnika....ljudi, ki so podlegli industrijski kemijskim preparatom v prehranski verigi prepoznaš najlažje tako, da pogledaš feminiziran osebek tipa Vatovec iz Levice, ki ni več moški ampak je neka švohcana precej retardirana koščena kreatura, ki na očeh javnosti večkrat blodi in halucinira.....to je vse posledica zastrupljanja teles zaradi industrijskih krmil/aditivov
> [rename]
> Servirajte jih Zidanu.
Salmonela crkne ce 1) zadeve zmrznes 2) zadeve toplotno obdelas na najmanj 70C.
Salmonela v piscancjih zrezkih ni nobena novica, pri pripravi piscancjega mesa moras prakticno vedno delati tako, kot da so surovi zrezki kuzni. Striktno lociti surovo in toplotno obdelano, nikoli uporabljati istega noza za oboje, jaz na koncu rezanja piscancjega mesa pult ocistim s stelexom.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2764945
Strani: 1
[#2764960] 20.03.19 08:25 · odgovor na: (# 2764945)
[generacijaID]LOL, In kako ves, da piscanec ni okuzen s salmonelo? Nekateri se res opirate na to "domace" bolj kot na znanost in biologijo.
LOL.....jaz grem pa do soseda kmeta, kjer imam naročeno vzrejo piščancev, primem enega, mu odbijem glavo, da izkrvavi, izprazniš drobovje (pred ali pa po garanju, stvar okusa) potem ga v 20 litrov kropa ogaramo/omosamo (20min dela), nakonc pa obesim 4kg težkega piščanca za ene 3 dni v kleti,
zato da adrenalin razpade.....pa na površinah, kjer se pripravlja hrana ne uporabljamo človeku nevarnih kemikalij....kot je naprimer steelexNi Steelex, ampak Stelex, in aktivna sestavina je v vodi raztopljen amonijak. Ko se povrsina posusi, ne ostane nic.
Strani: 1